Două dintre cele mai aglomerate și mai mari intersecții din București se vor reconfigura. Una dintre ele este intersecția Șos. Colentina – Șos. Fundeni – șos. Andronache – str. Gherghiței

22 feb. 2023
13228 Afișari
Două dintre cele mai aglomerate și mai mari intersecții din București se vor reconfigura. Una dintre ele este intersecția Șos. Colentina - Șos. Fundeni - șos. Andronache - str. Gherghiței
Două dintre cele mai aglomerate și mai mari intersecții din București se vor reconfigura. Una dintre ele este intersecția Șos. Colentina - Șos. Fundeni - șos. Andronache - str. Gherghiței | Sursa foto: Google Maps

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță, printr-o postare pe Facebook, că municipalitatea va reconfigura și va moderniza două dintre cele mai mari și mai aglomerate intersecții din București:

Am atribuit contractele de achiziție publică pentru serviciile de elaborare DALI (documentații de avizare a lucrărilor de intervenții), în vederea reconfigurării a două intersecții importante din oraș. Este vorba despre intersecția Șos. Colentina – șos. Fundeni – șos. Andronache – str. Gherghiței (sector 2) și intersecția Piața Libertății (sector 4). Aceste documentații vor sta la baza întocmirii ulterioare a proiectului tehnic pentru execuția lucrărilor.

Planuri pentru intersecția Șos. Fundeni cu Șos. Colentina și intersecția Libertății

Primarul general al Capitalei declară că termenul de realizare a documentației de avizare a lucrărilor pentru cele două intersecții este de 120 de zile calendaristice de la data ordinului de începere.

Asta înseamnă că doar această etapă de elaborare a documentației de avizare va dura aproximativ patru luni. Ce este sigur este că intersecțiile acestea pe care Nicușor Dan. le promite reconfigurate și modernizate sunt două dintre cele mai aglomerate din București.

În cele două intersecții pe care le vom reconfigura se regăsesc acum artere foarte aglomerate: șoseaua Colentina, șoseaua Fundeni, șoseaua Andronache (care face legătura între Centura București și cartierul Colentina) și strada Gherghiței (care face legătura între Autostrada A3 București – Ploiești și șoseaua Colentina). Modernizarea lor va aduce o îmbunătățire a condițiilor de circulație și transport, asigurând o fluidizare a traficului, mai ales pentru zilele si perioadele orare extrem de aglomerate.

Două dintre cele mai aglomerate și mai mari intersecții din București se vor reconfigura. Una dintre ele este intersecția Șos. Colentina - Șos. Fundeni - șos. Andronache - str. Gherghiței
Intersecția Libertății | Sursa foto: Nicușor Dan/FB

Primarul general al Capitalei mai declară că reconfigurarea celor două intersecții „face parte dintr-un program mai amplu al Primăriei” prin care municipalitatea își propune „să modernizeze și să degajeze traficul din București.”

București, orașul în care oamenii pierd în trafic 11 zile din an

Capitala este pe locul trei în clasamentul UE al orașelor cu cel mai aglomerat trafic auto și pe locul 7, la nivel mondial, după cum arată cel mai recent indice rutier, realizat de  de producătorul de sisteme GPS Tomtom și dat publicității zielel trecute.

În UE, trafic mai aglomerat decât în București găsești la  Dublin și Milano.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies