ARHIVA B365

Clubul Princess a anulat petrecerea de Revelion cu doar câteva ore înainte. Organizarea, ILEGALĂ

Reprezentanții clubului au făcut anunțul cu doar câteva ore înainte de petrecere:

Incepem acest comunicat prin a ne cere scuze tuturor clientilor nostri pentru aceasta situatie nedorita in care ne…

Posted by Princess Club on Thursday, 31 December 2015

ISU transmisese, înainte de anunțul făcut de reprezentanții localului, că unul dintre cluburile închise în urma controalele dorește să organizeze petrecere de Revelion, însă inspectorii îi avertizează pe patroni că nu au voie:

Având în vedere intenția manifestată în spațiul public de către un operator economic, căruia i s-a dispus măsura de oprire a funcționării conform prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 915/2015, de a organiza un eveniment cu public în data de 31.12.2015 în respectiva locație, inspectorii de prevenire ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov se vor deplasa astăzi la sediul social și la punctul de lucru pentru atenționarea administratorului asupra prevederilor legale care interzic continuarea activității și implicit organizarea evenimentului.

Facem precizarea că acestui operator economic i s-a ridicat sigiliul în data de 04.12.2015 în baza unui proces verbal, având în vedere solicitarea scrisă de a li se permite accesul în interior pentru remedierea deficiențelor care au stat la baza opririi funcționării.

Conform Legii 307/2006 de apărare împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare, articolul 43, punctul 2), continuarea activității, după ce s-a dispus de către organele de control oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor, constituie infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și se pedepsește potrivit articolului 348 din Codul Penal.

Totodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a înștiințat despre această situație, pentru exercitarea competențelor legale, Primăria Municipiului București, Instituția Prefectului Municipiului București, Oficiul Registrului Comerțului Municipiului București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Începând cu data de 5 noiembrie 2015 până în prezent, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a desfășurat activități de control, atât pe timp de zi, cât și de noapte, la obiectivele din zona administrativ teritorială, care au destinația de club, bar, discotecă, sală cinematograf/spectacole și mall.

Pentru cinci obiective cu destinația de club s-a dispus aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării ori utilizării, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 915/2015, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, amintește ISU printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, doar două din cele cinci cluburi au remediat deficiențele care au stat la baza opririi funcționării acestora, motiv pentru care acestea au solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu emisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov.Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button