ARHIVA B365

Două cutremure s-au produs duminică, în România

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 16.01, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

CUTREMURUL s-a produs la adâncimea de 138 de kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Vălenii de Munte (39 de kilometri), Covasna (45 de kilometri), Mizil (52 de kilometri), Buzău (53 de kilometri) şi Săcele (53 de kilometri), notează romaniatv.net.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter, s-a produs duminică, la ora 08.03, în zona Muntenia, epicentrul seismului fiind în judeţul Brăila.

Un alt cutremur cu magnitudine 4.8 grade pe Richter a avut loc în Serbia, la o adâncime de doar 18 kilometri, în apropiere de graniţa cu România.

Cel mai mare cutremur din România din acest an, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea, şi a avut magnitudinea de 4,6 grade.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button