Cum arată cele mai noi creșe, deschise joi în Sectorul 2 și câte locuri oferă FOTOGALERIE

de:
21 nov. 2019
30 Afișari
Cum arată cele mai noi creșe, deschise joi în Sectorul 2 și câte locuri oferă FOTOGALERIE

Cele două creșe nou înființate se numesc Creșa Bambi (situată în cartierul Pantelimon, str. Soldat Gheorghe Răduță nr.1), cu o capacitate de 30 de locuri, și creșa Tom Degețel (situată în cartierul Colentina, str. Plumbuita nr.5), cu o capacitate tot de 30 de locuri, ambele fiind amplasate în zone foarte aglomerate din Sectorul 2, unde există o cerere mare de locuri în creșe pentru copii.

„Sunt ferm convins că, anul viitor, nu vom mai avea solicitări din partea părinților, care să nu primească răspuns favorabil din partea noastră. Condițiile sunt foarte bune în toate creșele și beneficiază de personal specializat în îngrijirea celor mici, care necesită foarte multă atenție. Investim în toată infrastructura necesară și vreau ca părinții să știe că au în Sectorul 2 o administrație care ține cont de nevoile familiilor, fie ei copii sau bătrâni”, a declarat joi la inaugurarea creșelor, primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader care a precizat că administrația locală intenționează să dubleze numărul de locuri în creșele de stat din Sectorul 2.

Noile creșe funcționează cu program prelungit, în intervalul orar 6-18, de luni până vineri. 

Tot joi, a fost inaugurată și o extindere a creșei Teiul Doamnei, aici fiind deschise 60 de noi locuri pentru copii.

CITEȘTE ȘI Toate creşele din Sectorul 2 vor implementa modelul danez de educaţie timpurie. CUM VOR FUNCŢIONA

Modelul educațional de inspirație daneză, care pune accentul pe dezvoltarea abilităților copilului încă de la vârstă fragedă, va fi implementat în toate creşele din Sectorul 2 al Capitalei, începând din acest an, potrivit unui proiect aprobat recent de Consiliul Local Sector 2. Astfel, pe lângă pregătirea corespunzătoare a personalului din creşe, va fi schimbat şi interiorul unităţilor de învăţământ, iar activităţile dedicate celor mici vor fi adaptate noilor cerinţe pe modelul danez. DETALII, AICI. 

 „Fiecare din aceste noi creșe este beneficiară a sistemului danez de educație timpurie, personalul tot fiind specializat în acest sens. Aceste model pune accent pe stimularea copiilor în vederea dezvoltării de deprinderi şi aptitudini având în vedere crearea unui cadru propice desfăşurării activităţilor educative de nivel antepreşcolar şi preşcolar şi pentru trecerea din grupele de educaţie timpurie la nivel preşcolar”, se menţionează în proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul Local Sector 2. 

Personalul implicat în procesul de educare și îngrijire a copiilor (educatori, îngrijitori, asistente medicale, medic pediatru) este format în vederea dezvoltării competențelor în domeniul educației timpurii. Pe lângă pregătirea personalului, modelul de educaţie danez abordează şi aspectul spaţiilor interioare şi exterioare care sunt amenajate astfel încât să devină un context de stimulare şi învăţare, adaptat nevoilor copiilor, iar activitatea se va centra pe stabilirea pentru fiecare copil în parte de obiective de dezvoltare, adaptate nivelului şi potenţialului acestora. 

În cursul anului 2020, Primăria Sectorului 2, prin DGASPC Sector 2, va continua demersurile pentru deschiderea a trei noi creșe cu o capacitate totală de 140 de locuri, după cum urmează:

– creșa din str. Reînvierii nr.41 cu o capacitate de 30 locuri

– creșa din str. Oituz nr. 9 cu o capacitate de 30 locuri 

– creșa din str. Caroteni nr.21-23 cu o capacitate de 80 locuri, acestea fiind menite să răspundă nevoilor de educație, îngrijire și supraveghere a copiilor de vârstă antepreșcolară din Sectorul 2. 

Cookies