ÎN BUCUREȘTI

Două clădiri în ruină de la Institutul Oncologic Bucureşti vor fi transformate în centru de ingrijiri paliative şi centru de cazare pentru pacienţii care suferă de cancer

Două clădiri în ruină de la Institutul Oncologic Bucureşti vor fi transformate în centru de ingrijiri paliative şi centru de cazare pentru pacienţii cu cancer, conform declarațiilor medicului Bogdan Tănase, noul manager al instituției.

Medicul Bogdan Tănase, noul manager al Institutului Oncologic Bucureşti, a explicat pentru News.ro care sunt priorităţile sale odată cu numirea sa în această funcţie.

Medicul spune că cele două clădiri aflate în paragină de ani în şir de la Institut vor fi renovate şi vor asigura servicii de paliaţie şi cazare pentru pacienţii oncologici care ajung aici

„Sunt două clădiri care aparţin Institutului Oncologic şi care sunt destul de degradate pentru că nu au fost folosite, una a fost folosită cu scopul de biobază, dar nu mai este de actualitate, şi alta care a fost gândită să fie un fel de fabrică cu citostatice, dar practic nu a funcţionat niciodată şi timp de 30 de ani nu a făcut altceva decât să se degradeze. Referitor la primul corp de clădire despre care am spus, există un proiect aproape finalizat, trebuie livrat luna asta, pentru transformarea acelui corp de clădire într-un centru de paliaţie pentru pacienţii oncologici, respectiv extinderea la primul nivel al lui a spitalizării de zi oncologie, lucru pe care îl consider absolut necesar, iar referitor la celălalt corp de clădire, proiectul este de a face un hotel pentru pacienţi, mai ales pentru pacienţii care fac radioterapie în regim ambulator”, a spus doctorul Tănase.

Un proiect de la Institutul Oncologic București este aproape gata, al doilea așteaptă finanțare

”Primul proiect este aproape finalizat, trebuie să găsim acum sursa de finanţare, la celălalt urmează să începem proiectul şi apoi să găsim sursa de finanţare, la cel cu hotelul”, a mai explicat pentru News.ro medicul Bogdan Tănase.

În acelaşi timp, Dr. Tănase are planuri concrete şi pentru asigurarea aparaturii moderne atât de necesare pacienţilor.

Noul manager are planuri concrete şi pentru diminuarea birocraţiei, dar şi a cozilor care se formează deseori în faţa unităţii medicale. În acest sens explică faptul că va implementa o platformă online a Institutului, unde pacienţii vor putea depune online toate documentele din dosarul lor medical.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button