Două cazuri noi de infectare cu noua tulpină de coronavirus în București. Unul este la un nou-născut

08 feb. 2021
39 afișări
Două cazuri noi de infectare cu noua tulpină de coronavirus în București. Unul este la un nou-născut

Ministerul Sănătăţii a anunțat încă două cazuri noi de infectare cu noua tulpină de coronavirus în București.

Ministerul Sănătăţii anunţă, luni, două noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus în București, unul la un bărbat de 49 de ani și un altul la un copil nou-născut.

”Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă 2 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7. Cele două persoane infectate sunt din Bucureşti. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie şi despre un nou-născut, contact cu părinţii care sunt ambii infectaţi cu noul coronavirus”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii.

Până în data de 7 februarie 2021, au fost comunicate la CNSCBT, un număr de 327 de secvenţieri finalizate, dintre care 56 sunt confirmate cu noua variantă UK – linia genetică B.1.1.7.

Profesorul de sănătate publică la Universitatea Babeș Bolyai, Răzvan Cherecheș, trage un semnal de alarmă în privința vulnerabilității Capitalei la noua tulpină SARD-COV-2 din Marea Britanie. El crede că Bucureștiul este în special vulnerabil datorită probabilității de transmitere crescute având în vedere densitatea populației.

Cookies