Două cățelușe, împreună cu puiuții lor, au fost găsite și duse la adăpostul ASPA Bragadiru. Blănoșii vor fi vaccinați și apoi dați spre adopție

02 mai 2024
359 afișări
Două cățelușe, împreună cu puiuții lor, au fost găsite și duse la adăpostul ASPA Bragadiru. Blănoșii vor fi vaccinați și apoi dați spre adopție
Două cățelușe, împreună cu puiuții lor, au fost găsite și duse la adăpostul ASPA Bragadiru. Blănoșii vor fi vaccinați și apoi dați spre adopție | Sursa foto: ASPA - Facebook

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) anunță că două femele împreună cu puii lor au ajuns în adăpostul ASPA Bragadiru. Câinii au fost găsiți în zona străzii Drumul Ciorogârla și în fața gurii de metrou Grivița.

Două cățelușe și puii ei au fost capturați și duși în adăpostul ASPA Bragadiru

ASPA transmite, pe pagina de Facebook, că au intervenit, săptămâna aceasta, în cazul a două femele abandonate împreună cu puii lor. Animalele au ajuns în adăpostul din Bragadiru, unde li se oferă îngrijiri medicale.

Una dintre femele a fost prinsă de un echipaj ASPA cu ajutorul unei cuști capcană în zona străzii Drumul Ciorogârla. Mai mulți locuitori, alături de echipaje ASPA, s-au mobilizat pentru a căuta puii, aceștia fiind găsiți la scurt timp.

O femelă a fost capturată cu ajutorul unei cuști capcană în zona străzii Drumul Ciorogârla. Avem o colaborare bună cu locuitorii de aici care monitorizează cuștile capcană și ne anunță imediat ce este capturat un câine. La sosirea echipajului de intervenție ASPA, s-a observat faptul că este vorba despre o femelă care are pui, astfel că, mai mulți cetățeni împreună cu colegii noștri s-au mobilizat și au reușit să găsească puii la scurt timp.

Cea de-a doua femelă a fost găsită împreună cu cei 3 pui ai săi în fața gurii de metrou Grivița.

În alt caz, ne-a fost semnalată prezența unei femele împreună cu 3 pui în fața gurii de metrou Grivița. Echipajul care s-a prezentat la locația indicată a capturat femela prin metoda tranchilizării și, ulterior, au fost ridicați și cei 3 pui care se refugiaseră pe o proprietate privată.

În adăpostul din Bragadiru, mamele și puii au fost consultați din punct de vedere medical. Femelele vor fi sterilizate, iar puii vor începe schema de vaccinare.

Ulterior, cu toții vor fi disponibili pentru adopție și vor promovați în acest sens, anunță ASPA.

Autoritatea le reamintește bucureștenilor că echipajele se află zilnic pe teren, chiar și în perioada sărbătorilor. Numărul de telefon pentru sesizări este disponibil nonstop și este 021.9844.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies