Două blocuri din București vor fi consolidate seismic cu soluții inovative. Nicușor Dan: Vor fi montate exoschelete, iar oamenii nu vor fi mutați

16 mai 2024
7451 afișări
Două blocuri din București vor fi consolidate seismic cu soluții inovative. Nicușor Dan: Vor fi montate exoschelete, iar oamenii nu vor fi mutați
Două blocuri din București vor fi consolidate seismic cu soluții inovative. Nicușor Dan: Vor fi montate exoschelete, iar oamenii nu vor fi mutați. Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Două blocuri din București, de două și patru etaje, vor fi consolidate cu soluții inovative și din fonduri europene. Nicușor Dan anunță că vor fi montate exoschelete, iar proprietarii nu vor mai fi nevoiți să se mute pentru realizarea lucrărilor.

Proiectul este unul pilot și se poate aplica doar pentru clădirile care nu sunt imobile istorice și care nu se află în zone protejate, explică primarul general.

Două blocuri din București, consolidate seismic cu soluții inovative

Aceste soluții inovative sunt testate de echipe de cercetare europene în colaborare cu arhitecți români și specialiști din cadrul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Două clădiri din București vor fi consolidate fără relocarea proprietarilor, prin soluții inovative testate de echipe de cercetare europene în colaborare cu arhitecți români și specialiști ai Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, anunță Nicușor Dan, joi, 16 mai, pe Facebook.

Primarul Capitalei spune că proiectul este unul pilot și presupune montarea unui exoschelet (schelet extern), fără mutarea celor care locuiesc aici. Banii necesari provin din fonduri europene prin programele Horizon – Multicare și E-safe.

Soluția inovativă poate fi folosită pentru clădirile care nu sunt istorice și care nu se află în zone protejate:

Această soluție nouă se poate aplica doar în cazul unor clădiri care nu sunt imobile istorice și nici nu se află în zone protejate, astfel încât să se poată interveni pe zidurile exterioare.

Despre cele două clădiri

Clădirile, de două și patru etaje, se află la Intrarea Văcărești nr 2 și pe Aleea Pricopan nr. 12.

Primul imobil va fi consolidat cu exoschelet din lemn – soluția de proiectare ce aparține cercetătorilor din Italia.

Al doilea imobil, din Aleea Pricopan nr. 12, va fi consolidat cu un exoschelet din metal și va permite realizarea de balcoane pentru cele 40 de apartamente, fiind vorba despre locuințe sociale de 30 mp.

Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook
Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies