Două banale parcări de mașini murdare ocupă principalele piețe ale Bucureștiului: Piața Victoriei și Piața George Enescu. ”O jale”, spune Sorin Ioniță

04 ian. 2023
4240 Afișari
Două banale parcări de mașini murdare ocupă principalele piețe ale Bucureștiului: Piața Victoriei și Piața George Enescu. ”O jale”, spune Sorin Ioniță

Remarcă critică la adresa administrației ”progresiste” a Bucureștiului. În doi ani și jumătate de guvernare locală progresistă, cu trimitere la USR (Nicușor Dan, ex-lider) și primăria condusă la Sectorul 1 de Clotilde Armand, piețele Victoriei și George Enescu, au rămas niște ”banale parcări de mașini murdare”. Observația aparține lui Sorin Ioniță, președintele think thank-ului Expert Forum.

Parcările ocupă aproape tot spațiul din piețele centrale aflate lângă clădirile istorice Atheneul Român sau Guvernul României. Acestea ”sunt împrejmuite din când în când cu gradene şi panglică de crime scene, printre care se strecoară trecătorii”.

”O jale. Dacă aţi auzit să existe vreun concept de reamenajare urbană în aceste locuri de importanţă zero, ori să fi lansat primăria vreun concurs de soluţii, să-mi ziceţi şi mie.”, mai spune Sorin Ioniță.

Expertul în administrație se întreabă retoric dacă costă așa de mult un concurs de soluții, ”nu se poate organiza în paralel cu schimbatul țevilor RADET”. Ironia îl țintește și pe Daniel Băluță, primarul PSD de la sectorul 4, adminsitrație care a renovat și decorat cu floricele Pasajul Unirii.

”Costă aşa mult, un concurs de soluţii? Nu se poate face în paralel cu schimbatul ţevilor RADET, nu putem merge şi mesteca gumă în acelaşi timp, trebuie pe rând? Dacă trec 4 ani şi nu se întâmplă absolut nimic mi-e teamă să nu vie Băluţă cu vreun proiect de-al lui, ceva”, afirmă președintele Expert Forum.

B365 a scris, în trecut, despre piețe publice în București împrejmuite de garduri, nepuse în valoare, statui care se pierd în peisajul urban predominat de mașini parcate haotic:

 

 

Cookies