Două asociații de elevi au depus plângere penală împotriva ministrului Educației. Copiii invocă legea, Sorin Cîmpeanu le răspunde ironic

20 iul. 2021
176 Afișari
Două asociații de elevi au depus plângere penală împotriva ministrului Educației. Copiii invocă legea, Sorin Cîmpeanu le răspunde ironic
Două asociații de elevi au depus plângere penală împotriva ministrului Educației. Copiii invocă legea, Sorin Cîmpeanu le răspunde ironic. Sursă foto: Captură video/ TVR2

Două asociații de elevi au depus plângere penală împotriva ministrului Educației. Elevii îl acuză că nu a publicat normele metodologice de aplicare pentru ordonanța de urgență în ceea ce privește decontarea transportului. Sorin Cîmpeanu le-a răspuns elevilor într-un mod ironic.

Două asociații de elevi au depus, marți, plângere penală la Parchetul General împotriva ministrului Educației.

Două asociații de elevi au depus plângere penală împotriva ministrului Educației

Elevii îl acuză pe Sorin Cîmpeanu de abuz în serviciu, pentru că nu a publicat normele de aplicare pentru OUG 50/2021, ordonanță prin care se asigură transportul gratuit pentru elevi.

Recomandăm și: De ce au fost pur și simplu stupide subiectele la Evaluarea Națională: Ministerul Educației e rupt de realitatea școlară! Interviu cu unul dintre cei mai reputați profesori de română din București

Ministrul Educației a fost obligat de lege să publice normele în termen de 30 de zile, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Asociațiile de elevi declară că Sorin Cîmpeanu nu și-a respectat atribuțiile.

„Deși acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, nu și-a respectat atribuțiile”, au declarat reprezentanții asociației elevilor din București și Ilfov, potrivit HotNews.ro.

Copiii invocă legea, Sorin Cîmpeanu le răspunde ironic

Sorin Cîmpeanu a avut o intervenție telefonică la Digi24 și a declarat că metodologia în ceea ce privește decontarea transportului elevilor urmează să fie publicată marți, cu întârziere de o zi.

Recomandăm și: Adevărul despre rezultatele la BAC și Evaluarea Națională 2021 sau minciuna prin omisiune. “Avem aproape 100.000 de copii cu eșec școlar, nimeni nu-i raportează că nu dă bine”

Ministrul Educației le-a răspuns în mod ironic elevilor, cerându-și scuze pentru cei care au vrut să meargă la școală și nu au avut cum să-și deconteze transportul, acum, în perioada vacanței de vară.

„Elevii sunt în vacanță. În vacanță, pe vremea mea, elevii nu mergeau la școală, deci nu făceau naveta la școală. Deci, îmi rămâne să-mi cer scuze și acelor elevi care neștiind că sunt în vacanță au dorit să meargă la școală și n-au putut să deconteze naveta pentru a merge la școală din cauza acestei întârzieri”, a declarat Ministrul Educației pentru sursa citată.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că „dreptul de a demola” este unul important și chiar îl susține. Dar îi invită pe elevi, după ce termină de demolat, să vină alături de Ministerul Educației și să construiască în educație. Acest lucru poate fi posibil dacă nu cumva elevii au prea multe teme de vacanță, a conchis Ministrul Educației.

„Dreptul de a demola este un drept important. Îl susțin. Aș ruga, însă, elevii, că după ce termină de demolat ce și-au propus să demoleze, dacă vor, să vină alături de Ministerul Educației și să facem și ceva construcție în educație. Sigur, asta dacă nu cumva au prea multe teme de vacanță”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cookies