Două adolescente au dispărut în București. Poliția Capitalei cere sprijinul oamenilor pentru a le găsi

14 feb. 2023
587 Afișari
Două adolescente au dispărut în București. Poliția Capitalei cere sprijinul oamenilor pentru a le găsi
Două adolescente au dispărut în București. Poliția Capitalei cere sprijinul oamenilor pentru a le găsi. Sursa foto: Poliția Capitalei

Poliția a fost sesizată luni, 13 februarie 2023, după ce două adolescente în vârstă de 16 ani au dispărut în București, în aceeași zi. Autoritățile cer sprijinul oamenilor pentru a le găsi pe cele două tinere.

Poliția Capitalei: Două adolescente au dispărut în București

Tinerele dispărute, ENACHE CRISTINA-ANTONIA și MÎRZAC LUMINIȚA, ambele în vârstă de 16 ani, au dispărut în aceeași zi. Fetele au plecat de la o adresă din Sectorul 1 și nu au mai revenit până în prezent.

Minorele prezintă următoarele semnalmente:

  • ENACHE CRISTINA-ANTONIA:

– înălțime: 1,56 m, greutate 53 kg, față rotundă, ochi căprui, păr negru, lung, ten alb;

– la data dispariției purta hanorac crem, blugi albaștri, adidași negri.

ENACHE CRISTINA-ANTONIA
ENACHE CRISTINA-ANTONIA. Sursa foto: Poliția Capitalei
  • MÎRZAC LUMINIȚA:

– înălţime:1,60 m, 45 kg, ochi negri, păr lung, negru, față rotundă, ten măsliniu, constituție slabă;

– la data dispariției purta pantaloni albi, geacă crem, adidași verzi.

MÎRZAC LUMINIȚA. Sursa foto: Poliția Capitalei
MÎRZAC LUMINIȚA. Sursa foto: Poliția Capitalei

Oricine le vede sau deține informații legate de cele două fete este rugat să anunțe autoritățile la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, transmite Poliția Capitalei.

Peste 7.500 de sesizări privind copii dispăruți în decurs de un an

În perioada 30 aprilie 2021 – 20 aprilie 2022, la nivelul Poliției Române au fost înregistrate 7.577 de sesizări privind disparițiile de copii.

Dintre aceste sesizări, 259 erau despre copii cu vârste până la 10 ani, 2.003 despre copii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani si 5.315 despre minori mai mari de 14 ani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție, conform informațiilor transmise de Salvați Copiii în 2022.

Rețeaua de linii de asistență telefonică pentru copii dispăruți este operată de organizații naționale din 32 de țări din Europa. Linia telefonică europeană a copiilor dispăruți, 116 000, oferă asistență gratuită, imediată, pentru salvarea vieții atunci când copiii dispar.

Copiii și familiile care apelează acest număr beneficiază gratuit de asistență emoțională, psihologică, socială, legală și administrativă 24/7. Se oferă, de asemenea, un punct central de contact și coordonare vitală pentru cazurile transfrontaliere.

Cookies