Trei accidente din cauza vitezei excesive, în București. Bilanțul: Un mort și nouă răniți

de:
07 sept. 2013
0 Afișari
Trei accidente din cauza vitezei excesive, în București. Bilanțul: Un mort și nouă răniți

Cel mai grav accident s-a produs în sectorul 6, pe Splaiul Independenţei, unde o maşină care mergea de la podul Grozăveşti spre Lacul Morii a intrat într-un copac. În urma impactului, o persoană a decedat, iar trei au fost rănite, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Elias, iar una, la Universitar. Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc din cauza vitezei excesive.

Şoferul a murit pe loc iar alţi trei tineri au ajuns la spital. În maşină care circula dinspre Podul Grozăveşti spre Şoseaua Virtuţii, se aflau patru tineri cu vârste până în 25 de ani. În curbă, şoferul a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un copac.

„Am auzit o bubuitură puternică, un fum. Am venit repede aici şi am văzut pe unul dintre ei, era jos aici se văita. L-am întrebat pe cel care era conştient câte persoane sunt. A spus că sunt patru, am numărat trei şi l-am găsit şi pe al patrulea în spatele maşinii. Am chemat salvarea şi poliţia şi restul”, a declarat unul dintre martori, citat de RTV.

Martorii accidentului din Popa Nan spun că vinovat este șoferul, care avea viteză mare. „Din somn m-am trezit și am ieșit că am auzit mașinile. Au ieșit pe picioarele lor, doar doi au fost ajutați de pompieri. La cum arată mașina, au avut noroc. S-au născut pentru a doua oară azi”, potrivit unui martor.

Dintre cei cinci pasageri, doar doi au avut nevoie de îngrijiri medicale, așa că au fost transportați la spitalele Floreasca și Pantelimon.

”Pompierii militari au intervenit cu cinci autospeciale. Au fost întâmpinate dificultăți datorită faptului că mașina implicată în accident era prinsă între un stâlp și o clădire. Șoferul era prins sub bord, iar pasagerul din spate avea picioarele prinse sub scaunul șoferului”, explică Eduard Zgavârdici, sublocotenent ISU București, citat de B1.

Și în zona fântânii Miorița a avut loc un accident în care au fost implicate patru mașini, printre care și două taxiuri. Două persoane au fost rănite ușor, după ce un taxi care se îndrepta spre aeroportul din Băneasa s-a ciocnit cu un autoturism care venea cu viteză de pe contrasens.

”A vrut să întoarcă aici, dar a evitat taxul. A intrat în el, a ricoșat, a ajuns până aici pe contrasens și a ajuns aici și in situatia asta, eu mergând, am virat și eu un pic stânga ca să nu fac frontal”, a explicat unul dintre șoferi.

Polițiștii bucureșteni au deschis câte o anchetă pentru a afla cauzele reale care au dus la producerea acestor accidente.

Cookies