Dosarul Visarion Alexa, noi detalii. Anchetatorii au putut auzi cu urechile lor cum preotul se poartă cu enoriașa complet nepotrivit

20 sept. 2022
4061 Afișari
Dosarul Visarion Alexa, noi detalii. Anchetatorii au putut auzi cu urechile lor cum preotul se poartă cu enoriașa complet nepotrivit
Dosarul Visarion Alexa, noi detalii. Anchetatorii au putut auzi cu urechile lor cum preotul se poartă cu enoriașa complet nepotrivit. Sursa imagine: Inquam Photos / George Calin

Au ieșit la iveală noi detalii din ancheta în care preotul Visarion Alexa este acuzat de agresiune sexuală. Cum au putut confirma oamenii legii acuzațiile făcute de femeie.

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală. Noi detalii în dosar

Enoriașa care a depus plângere pentru agresiune sexuală împotriva preotului Visarion Alexa a purtat tehnică specială pentru a înregistra conversația cu părintele, potrivit informațiilor oferite de surse judiciare pentru G4Media.

Acuzațiile inițiale făcute de femeia în vârstă de 37 de ani nu au fost însoțite de probe elocvente, dar prin intermediul acestei tehnicii speciale pentru înregistrarea conversației, polițiștii au putut să le confirme.

Aparatura pe care a purtat-o enoriașa a fost doar pentru înregistrarea audio, nu și video, potrivit surselor.

În cadrul discuției înregistrate, preotul Visarion Alexa a făcut gesturi indecente. Astfel, polițiști au decis să-l rețină pentru 24 de ore. Nu a fost un flagrant deoarece măsura a fost luată după ce a fost analizată înregistrarea audio.

Aceleași surse judiciare au confirmat că între enoriașă și preot ar fi existat o prietenie de câteva luni. Acest lucru fiind susținut în mod public și de avocata lui Visarion Alexa.

Percheziții

În cadrul acestei anchete se vor face și percheziții asupra telefonului preotului. Oamenii legii vor analiza discuțiile pe care le avea cu presupusa victima.

Sâmbătă seară, 17 septembrie 2022, Judecătoria Sectorului 6 a decis să-l pună pe preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Militari (București), sub control preventiv pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia nu este una definitivă, iar preotul a contestat-o.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a declarat că a fost declanșată o anchetă independentă împotriva preotului. Pnă la finalizarea anchetei declanșate de BOR, preotul Visarion Alexa rămâne suspendat.

Cookies