ARHIVA B365

DOSARUL TRANSFERURILOR: Cine sunt judecătoarele care i-au băgat după gratii pe greii fotbalului

Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea au fost judecaţi de completul format din judecătoarele Anca Mădălina Alexandrescu şi Codruţa Strîmb, care în patru ani a reuşit să promoveze de la o judecătorie de provincie la Curtea de Apel Bucureşti, una dintre cele mai importante instanţe din România, notează gândul.info.

Cele două judecătoare au efectuat cercetarea judecătorească în mai puţin de şase luni, după ce cauza a fost trimisă spre rejudecare de Curtea Supremă. Marţi, 4 martie, cele două judecătoare a decis să îi condamne pe cei opt grei ai fotbalului.

Judecătoarea Anca Mădălina Alexandrescu a intrat în magistratură în anul 1998, la Judecătoria Giurgiu. A promovat la Judecatoria Sector 2 în anul 2001. În 2004 a promoivat ca judecător la Tribunalul Bucureşti iar după doi ani a ajuns prin concurs la Curtea de Apel Bucureşti. În ultima declaraţie de avere, judecătoarea spune că nu deţine nici un imobil, are în proprietate două maşini şi un credit de 70.000 lei. În 2012, a declarat că a câştigat ca judecător 84.000 lei. Magistrata Anca Mădălina Alexandrescu a fost admisă de CSM la concursul de promovare pentru Curtea Supremă. Până la acest dosar judecătoarea nu a intrat în atenţia presei.

Aceasta a deliberat asupra unei cereri de arestare preventivă formulate de DNA, după ce Marius Petcu a fost prins în flagrant primind 40.000 euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să obţină lucrări de la Sind România (firma confederaţiilor sindicale). În acel caz, judecătoarea a decis că Petcu poate fi cercetat de DNA şi în stare de liberatate.

Judecătoarea a mai făcut parte şi din completul care a judecat dosarul Trancă. Medicul Răzvan Trancă a fost acuzat de o adolescentă că ar fi violat-o şi ar fi aruncat-o apoi de la etajul 6. În acest dosar, judecătoarea a dispus achitarea medicului.

Codruţa Strîmb are 33 de ani şi şase ani de magistratură. A intrat în sistem în anul 2008 ca judecător stagiar la Judecătoria Satu Mare. Codruţa Strîmb a promovat la Curtea de Apel Bucureşti în 2013 după ce anterior a fost judecător la Tribunalul Ilfov. Potrivit unui decret, Codruţa Strîmb a fost numită judecător la judecătoria Sibiu în 2010. În 2012 a fost promovata la Tribunalul Ilfov. De aici numai după un an ajunge judecător la Curtea de Apel Bucureşti. În ultima declaraţie de avere depusă în 2010, judecătoarea a declarat că nu deţine nici un imobil, vehicul sau credit.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button