SMART CITY

Dosarul şpăgii la BAC: Fosta directoare de la Liceul Bolintineanu, Costica Vărzaru, rămâne în arest

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În 2 august, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul Costicăi Vărzaru faţă de prelungirea arestului preventiv.

Costica Vărzaru a fost arestată preventiv în 2 iulie, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, fiind acuzată de trafic de influenţă în scopul fraudării examenului de bacalaureat.

Ea a fost demisă din funcţia de director al Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, pe 1 iulie, ziua în care au început probele scrise ale examenului de bacalaureat şi când procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii au făcut percheziţii la acest liceu, în timpul cărora au găsit sume de bani în sălile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

La 1 august, Costica Vărzaru, a fost adusă la Parchetul Capitalei, unde i s-a luat probe de scris necesare la o expertiză grafoscopică, pentru a se afla dacă ea a întocmit o listă cu 15 elevi care ar fi urmat să fie favorizaţi la bacalaureat.

Surse judiciare au precizat că anchetatorii din dosarul fraudelor la bacalaureat au găsit la vicepreşedintele comisiei de examinare de la liceul bucureştean „Bolintineanu” două documente pe care erau scrise numele mai multor elevi. În urma audierilor ar fi reieşit că vicepreşedintele comisiei avea listele de la Costica Vărzaru, intenţia fiind aceea de a fi favorizaţi la examen elevii menţionaţi pe foile respective, potrivit surselor citate.

Aceleaşi surse spun că Vărzaru a admis în faţa anchetatorilor că a dat listele vicepreşedintelui comisiei, iar întrebată care era scopul acestui demers, ea le-ar fi spus anchetatorilor că „oricine are simpatii, aceia erau elevii pe care îi simpatizam eu mai mult”.

Sursa: gandul.info


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button