ARHIVA B365

Dosarul Rompetrol Rafinare privind ridicarea sechestrului, trimis la ICCJ

„Admite excepția necompetenței materiale Tribunalului Constanța și declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Respinge ca rămasă fără obiect excepția necompetenței teritoriale. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, conform soluției, definitive, a Tribunalului.

Rompetrol Rafinare a contestat la Tribunalul Constanța sechestrul instituit de DIICOT asupra bunurilor companiei. Primul termen în dosar a fost 16 mai, iar instanța a amânat cauza și a stabilit un nou termen de judecată, în data de 25 mai, „pentru atașarea dosarului de urmărire penală și pentru a oferi petenților posibilitatea pregătirii apărării cu privire la excepțiile invocate”.

Procurorii DIICOT au pus la începutul lunii sechestru pe rafinăria Petromidia, în cadrul unui dosar penal care vizează modul în care a fost privatizată rafinăria. Acest dosar este disjuns din dosarul Rompetrol, în care a fost judecat și omul de afaceri Dinu Patriciu.

Sechestrul asigurător a fost instituit asupra bunurilor mobile și imobile ale KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA și SC Rompetrol Rafinare SA, în vederea recuperării sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 dolari și 34.941.924 de euro.

Marți, 24 mai, procurorii DIICOT au trimis Parchetului General o solicitare privind sesizarea președintelui Klaus Iohannis în vederea formulării cererii de urmărire penală pentru foștii miniștri Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea, în dosarul Rompetrol 2. 

Sursa: Agerpres


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button