ARHIVA B365

UPDATE DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Truică, în arest la domiciliu. Andronic, sub control judiciar

UPDATE Decizia luată de ÎCCJ în cazul lui Truică şi a lui Andronic este definitivă şi nu poate fi atacată cu recurs. 

Prinţul Paul, Remus Truică, Dan Andronic, Marius Marcovici, Robert Roşu şi Claudiu Mateescu, inculpaţi în dosarul retrocedării ilegale de terenuri din Ilfov, află luni dacă îşi vor petrece sărbătorile în spatele gratiilor.

ICCJ a luat în discuţie vineri, 18 decembrie, contestaţiile formulate de procurori, după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov a respins solicitarea DNA de arestare preventivă a persoanelor acuzate în dosarul retrocedărilor ilegale.

Curtea de Apel Braşov a decis ca prinţul Paul, Remus Truică şi avocatul Robert Roşu să fie plasaţi în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, să fie cercetaţi sub controlul judiciar.

Deciziile au fost contestate şi de inculpaţii din dosar, care cer măsuri preventive mai blânde, potrivit Mediafax.

Pe 11 decembrie, Curtea de Apel Brașov a respins cererea DNA de arestare preventivă a inculpaților din acest dosar, judecătorii stabilind ca Remus Truică și Robert Roșu să stea în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu să fie cercetați sub control judiciar. Ulterior, pe 12 decembrie, Curtea de Apel Brașov a respins și cererea DNA de arestare preventivă a prințului Paul, acesta primind și el arest la domiciliu.

Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu, iar Dan Andronic de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență. De asemenea, prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susțin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prințul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu.

Astfel, prințul Paul i-a promis lui Remus Truică și asociaților săi o cotă importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau asupra judecătorilor. Detalii, aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button