RETROCEDĂRI ILEGALE: Cererea DNA pentru arestarea lui HREBENCIUC, înaintată Comisiei Juridice

de:
18 oct. 2014
5 Afișari
RETROCEDĂRI ILEGALE: Cererea DNA pentru arestarea lui HREBENCIUC, înaintată Comisiei Juridice

UPDATE: Parlamentarii ACL vor vota pentru cererea justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputaţilor PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Dan Motreanu.

DOSARUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE:

Membrii Biroului permanent al Camerei Deputatilor s-au reunit sambata, la ora 12.00, pentru a discuta cererea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a arestarii preventive a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, scrie Agerpres. Cei doi parlamentari sunt cercetati de procurorii anticoruptie in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri si terenuri.

„In conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei si ale art. 195 alin. 1 si 2 din Regulamentul Camerei Deputatilor, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatilor: Adam Ioan, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta; Hrebenciuc Viorel, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”, a anuntat vineri DNA.

DOSARUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE:

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, deputatul Ioan Adam le-a solicitat judecatorilor Lorand Andras Ordog si Gabriel Uta sa admita o cale extraordinara de atac, pronuntand o hotarare judecatoreasca a Tribunalului Covasna in favoarea lui Paltin Gheorghe Sturdza (nasul de cununie al deputatului), in contradictie evidenta cu principiile de drept, cu starea de fapt reala si cu practica anterioara a acelorasi judecatori si a tuturor celorlalte instante care solutionasera cauza, prin care au dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de ha teren forestier si 50 de ha de teren agricol pe raza judetului Bacau, creand un prejudiciu in sarcina RNP Romsilva de 303.888.615 euro.

DOSARUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE:

„Imediat dupa ce a obtinut in mod fraudulos decizia civila nr. 231/ R/ 2012 a Tribunalului Covasna, Adam Ioan, impreuna cu Paltin Gheorghe Sturdza, Calugar Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin si Hrebenciuc Viorel, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier dobandit prin hotararea judecatoreasca mentionata”, arata DNA.

Cookies