DOSARUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE. DNA: Dovada implicării lui Tudor Chiuariu în dosar

de:
18 ian. 2015
5 Afișari
DOSARUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE. DNA: Dovada implicării lui Tudor Chiuariu în dosar

DOSARUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE. Potrivit documentului obţinut de Realitatea TV, procurorii DNA fac referire la două întâlniri pe care senatorul Tudor Chiuariu le-ar fi avut cu oficiali din Bacău, în scopul inflienţării deciziei de retrocedare a mii de hectare de pădure către omul de afaceri Gheorghe Paltin Sturdza, scrie realitatea.net.

Una dintre ele a avut loc în 2013 cu prefectul din Bacău, Şerban Claudiu Octavian, fost coleg de partid, căruia Chiuariu i-ar fi solicitat să urgenteze punerea în executare a deciziei de retrocedare către Sturdza.

De asemenea, Chiuariu şi Varga Ioan Gheorghe au iniţiat o întâlnire într-un cadru neoficial, la locuinţa primarului din Slănic Moldova, Şerban Andrei, unde au fost invitaţi directorul Direcţiei Silvice Bacău, Ghelase Viorel şi directorul OCPI Bacă, Joiţa Ioan, menirea acestora din urmă fiind acela de a-l asigura pe Gheorghe Paltin Sturdza că sunt dispuşi să răspundă solicitărilor lui Chiuariu.

DOSARUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE. Săptămâna trecută, procurorii anticorupţie au extins urmărirea penală în cazul lui Tudor Chiurariu, acuzându-l că i-a cerut 3 milioane de euro lui Gheorghe Paltin Sturdza pentru a obţine pentru acesta din urmă, prin traficarea influenţei asupra unor funcţionari, un teren de circa 6.000 de hectare de pădure.

Tudor Chiuariu este acuzat de trafic de influenta, după ce procurorii au descoperit că a mai avut loc o întâlnire cu Paltin Sturza, în care Chiuariu i-ar fi cerut mită 3 milioane de euro, pentru a-și exercita influența pe lângă autoritățile din județul Bacău.

Senatorul Tudor Chiuariu era pus sub urmărire penală în dosarul în care este arestat Viorel Hrebenciuc, fiind acuzat de trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut două milioane de euro ca să intervină la prefectul de Bacău pentru rezolvarea situaţiei privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure, scrie Mediafax. Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă că procurorii DNA Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 30 de zile, din 10 ianuarie până în 8 februarie inclusiv, faţă de senatorul Tudor Alexandru Chiuariu.

DOSARUL RETROCEDĂRILOR ILEGALE. Potrivit unor surse judiciare, senatorul Tudor Chiuariu a fost sâmbătă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Braşov, pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea de trafic de influenţă. Procurorii au luat în cazul acestuia măsura controlului judiciar. Sursele citate au precizat Tudor Chiuariu ar fi cerut, în calitate de avocat, două milioane de euro să intervină la prefectul judeţului Bacău, „pentru rezolvarea situaţiei cu pădurea lui Paltin Sturdza”. Chiuariu ar fi cerut banii direct de la Gheorghe Paltin Sturdza, au mai spus sursele citate, fără a preciza dacă acesta ar fi primit vreun ban din suma cerută. Fostul ministru al Justiţiei este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi aderare la un grup infracţional organizat, în dosarul privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure, în care sunt arestaţi preventiv fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam şi beneficiarul retrocedării, Gheorghe Paltin Sturdza. 

Cookies