ARHIVA B365

Victor Ponta a luat act de DEMISIA lui Liviu Dragnea: Există un PRECEDENT PERICULOS

UPDATE 15:00 „Îmi pare rău că nu mai pot duce în continuare proiectele începute la minister. Sper că cei care vor veni să nu le blocheze sau omoare. În partid rămân în continuare”, a declarat Liviu Dragnea.

„Premierul încă nu s-a decis pentru că nu era pregătit pentru această sentință. Sugestia mea ar fi să se numească cineva, nu să se facă interimat. Eu am foarte multe persoane potrivite, îi voi spune premierului”, a mai spus Dragnea.

SENTINȚĂ DOSARUL REFERRENDUMUL, VINERI, 15 MAI. Liviu Dragnea a declarat vineri că și-a depus demisia din funcția de ministru al Dezvoltării. La rândul său, premierul Victor Ponta a anunțat că a luat act de demisia lui Liviu Dragnea și urmează să se facă o altă nominalizare.

În ceea ce privește decizia ÎCCJ care l-a condamnat pe Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare, liderii PSD au declarat că va trebui regândit sistemul campaniilor electorale, pentru că altfel toți politicienii care îndeamnă oamenii să vină la vot ar putea fi găsiți vinovați de fapte penale.

„Mă consider nevinovat. I-am prezentat premierului demisia din funcția de ministru al Dezvoltării şi Administraţiei. Luni va fi pe masa BPN mandatul meu de președinte executiv. Recunosc că nu înțeleg care va fi motivarea deciziei de azi, este o decizie pe care o respect, în schimb rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus: „Cum se poate face campanie în România în condițiile în care prezența la vot poate fi considerată folos necuvenit?”.

Există un precedent periculos pentru orice dorește să facă campanie. Decizia poate afecta democrația și liberatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot. Sigur, viața ne va arăta cum se vor desfășura lucrurile. Premierul a luat act de demisia mea, urmează ca în continuare să procedeze în consecință”, a declarat Liviu Dragnea.

Declarații Victor Ponta:

Am văzut astăzi decizia, este o decizie simbolică de condamnare a unei acțiuni politice, suspendarea președintelui. Decizia de suspendare a președintelui a fost o decizie luată de toți liderii PSD, toți liderii PNL, de un număr important de parlamentari.

Am făcut campanie, nu regret nicio secundă, regret că printr-o decizie politică CCR a anulat rezultatul referendumului. Important este că de acum încolo cu siguranță, dacă se aplică regula din acest dosar, ca îndemnând oamenii să vină la vot comiți o faptă penală, cu siguranță toate scrutinele din România trebuie să aibă un alt regim.

Toți ne gândim cum putem face campanie electorală fără să îndemni oamenii să vină la vot.

Decizia dl Dragnea a fost anunțată, vom discuta în cadrul partidului și cu președintele Iohannis pentru a face o nouă nominalizare.

Referitor la funcția politică din PSD, am fost ales cu dl Dragnea, luni le spunem colegilor ce am făcut și ce putem face pe viitor pentru ca PSD într-o democrație să poată participa la alegeri și așa cum s-a întâmplat de mai multe ori, să le și câștige.

Luni vor fi anunțate celelalte decizii, a declarat Victor Ponta.

SENTINȚĂ DOSARUL REFERRENDUMUL, VINERI, 15 MAI. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, care este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. DNA a cerut închisoare cu executare pentru vicepremier, însă ÎCCJ l-a condamnat pe Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare. Decizia poate fi contestată. 

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va demisiona din toate funcțiile pe care le deține dacă va fi condamnat. Liviu Dragnea este în prezent preşedintele executiv al PSD, vicepremier și ministru al Dezvoltării şi Administraţiei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button