ȘTIRI

Dosarul referendumului: Aproape 40 de persoane ale căror semnături apar în liste spun că nu au votat

Instanţa supremă a citat pentru vineri 38 de martori din dosarul „Fraudă la referendum”, în care sunt judecaţi vicepremierul Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, informeaza Mediafax.ro.

Persoanele citate s-au prezentat şi au arătat, pe rând, în faţa judecătorilor că deşi semnăturile lor se regăsesc pe listele de votare, ei nu au fost prezenţi la referendumul din 29 iulie 2012.

Unul dintre martori a spus că nici el şi nici soţia şi fiica lui nu au fost prezenţi la vot, însă în dreptul numelor lor sunt semnături. Acesta a spus că semnăturile nu pot fi ale lor, pentru că nu s-au prezentat la vot, soţia şi fiica lui fiind chiar plecate în Anglia.

Un alt martor a arătat că şi semnătura sa se regăseşte pe lista de votare verificată de procurorii anticorupţie, dar el nu a votat, fiind plecat atunci în Italia.

Alţi martori au spus că au votat la referendumul din 2012, dar nu la secţiile de votare la care sunt arondaţi, ci în localităţile în care se aflau în acea zi, astfel că semnăturile lor nu trebuiau să se găsească pe listele de votare din judeţul Teleorman.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button