ARHIVA B365

DOSARUL PRIVATIZĂRILOR STRATEGICE: Un procuror DIICOT cere pedepse cu executare pentru inculpați

DOSARUL PRIVATIZĂRILOR STRATEGICE. Magistraţii unui complet de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) dezbat luni apelurile din acest dosar, făcute atât de DIICOT, cât şi de inculpaţi împotriva deciziei unui complet de trei judecători de la aceeaşi instanţă, scrie mediafax.ro.

Completul de cinci judecători a stabilit că poate intra în dezbateri în acest dosar chiar şi în lipsa inculpatului Kerekes, după ce la un termen anterior au stabilit anularea unei decizii de emitere a unui mandat de arestare preventivă în vederea extrădării acestuia din Germania. Magistraţii au anulat atunci mandatul emis pe numele lui Kerekes pentru a simplifica procedura şi pentru a putea intra în dezbaterile finale.

Gabor Kerekes este reprezentat de un avocat la acest proces, iar decizia în cazul lui se va lua în lipsa sa.

DOSARUL PRIVATIZĂRILOR STRATEGICE. Reprezentantul DIICOT prezent la proces a reiterat pe scurt acuzaţiile din dosarul privatizărilor strategice şi a citit starea de fapt reţinută în rechizitoriu.

În acest context, el a solicitat judecătorilor condamnarea tuturor inculpaţilor la pedepse cu executare orientate spre maximul special prevăzut de lege. Totodată, procurorul a cerut aplicarea unor sporuri de pedeapsă în cazul inculpaţilor Donciu şi Mucea, arătând că unele dintre infracţiuni au fost comise de către aceştia în formă continuată.

În 8 decembrie, instanţa supremă a amânat pentru 17 decembrie judecarea dosarului privatizărilor strategice, din cauză că Gabor Kerekes, arestat în Germania în vederea extrădării, nu a fost adus încă adus în ţară şi nu a fost îndeplinită procedura de citare în cazul acestuia.

În dosarul privatizărilor strategice, în care sunt judecaţi Codruţ Şereş, Zsolt Nagy, Vadim Benyatov, Stamen Stanchev şi Gabor Kerekes, instanţa ar fi trebuit, la 26 noiembrie, să audieze inculpaţii, să asculte pledoariile avocaţilor şi ale procurorului de caz şi, în final, să stabilească data la care se va pronunţa decizia definitivă.

Preşedintele completului de judecată a anunţat atunci că Gabor Kerekes a fost reţinut în Germania, dar încă nu a fost predat autorităţilor române. Întrucât Kerekes nu a fost prezent la termenul din 26 noiembrie, pentru a da declaraţii, instanţa a stabilit că este lipsă de procedură în cazul acestuia şi a amânat dezbaterile pentru 8 decembrie.

DOSARUL PRIVATIZĂRILOR STRATEGICE. În 15 octombrie, Completul de cinci judecători al instanţei supreme a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Gabor Kerekes, după ce acesta a plecat din ţară, deşi era sub control judiciar. Kerekes a transmis instanţei un email prin care a anunţat că pleacă în Germania, ataşând scrisori electronice şi copia unui bilet de întoarcere.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button