Dosarul penal al premierului Victor Ponta, discutat în Parlamentul European

de:
25 iun. 2015
0 Afișari
Dosarul penal al premierului Victor Ponta, discutat în Parlamentul European

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat la Bruexelles că avem o problemă cu faptul că nu se ridică imunitatea primului ministru Victor Ponta.

„Sunt 23 de proiecte de lege prin care se modifică Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Sunt coduri noi. În mod normal, vezi ce probleme au şi în următorii ani le corectezi. Însă, dintr-o dată, există din partea parlamentarilor puterii, parlamentarii PSD, iniţiative prin care să se oprească investigaţiile. Independenţa justiţiei este în pericol”, a afirmat Monica Macovei.

Dosarul penal al premierului este discutat în COMISIA pentru LIBERTĂŢI CIVILE din PARLAMENTUL EUROPEAN. Președintele Grupului PPE, Manfred Weber, a solicitat, în data de 8 iunie, ca situația premierului român, față de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European, potrivit unui comunicat al conservatorilor europeni, citat de HotNews.ro. 

„Situația din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcția Națională Anticorupție trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzațiilor grave aduse lui Ponta”, declara Manfred Weber, citat în comunicat.

Președintele Parlamentului, Martin Schulz, este cel care a propus ca subiectul să fie discutat în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, precum și în Conferința liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a fi discutat în plen.

Cookies