DOSARUL OMNIASIG: Aproape 340 de persoane, urmărite penal

de:
04 iun. 2014
0 Afișari
DOSARUL OMNIASIG: Aproape 340 de persoane, urmărite penal

DOSARUL OMNIASIG: Şeful Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română a explicat, miercuri, referitor la dosarul poliţelor de asigurare falsificate de la Omniasig, că sunt cercetate penal aproape 340 de persoane, dintre care 292 de inspectori, brokeri şi agenţi de asigurări, la care se adaugă 47 de directori.

„Discutăm despre antedatarea unor poliţe de asigurare a locuinţelor, fiind identificate 11.671 de astfel de poliţe. Există suspiciuni privind infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, fiind începută urmărirea penală în cauză. Până în această fază a anchetei, prejudiciul a fost stabilit la 400.000 de euro”, a precizat Ioniţă, citat de realitatea.net. 

DOSARUL OMNIASIG: El a mai spus că o prioritate este, în acest moment, recuperarea prejudiciului, drept pentru care bunurile persoanelor şi firmelor implicate vor fi puse sub sechestru.

Aproape 300 de angajaţi ai Omniasig sunt audiaţi, miercuri şi joi, în ancheta privind falsificarea unor poliţe de asigurare facultative, potrivit unor oficiali ai Poliţiei Române.

DOSARUL OMNIASIG: Procurorii şi poliţiştii au făcut, în 14 mai, 49 de percheziţiile la sedii centrale şi la sucursale ale Omniasig din Bucureşti şi din toate judeţele, într-un dosar în care a fost începută urmărirea penală pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Anchetatorii au ridicat atunci înscrisuri şi au audiat mai multe persoane.

CITEŞTE ŞI Care sunt cele mai reclamate firme de asigurare din România, în 2014

Cookies