ARHIVA B365

Dosarul NANA, retrimis în judecată

Dosarul Nana vizează 11 persoane, puse sub urmărire penală de anchetatori, care au pus sechestru pe zeci de hectare de teren, printre care şi pământul Ioanei Băsescu, fiica fostului preşedinte al României.

Magistrații de Tribunalul Călărași au decis să retrimită cazul la Parchetul General. Deocamdată, instanța nu și-a motivat decizia, însă cel mai probabil la baza deciziei judecătorilor ar putea să stea lipsa unor acte de la dosar, potrivit realitatea.net.

Anul acesta, 11 persoane, printre care primarul comunei, dar și o parte din membrii Comisiei de fond funciar Nana au fost trimiși, în judecată, pentru că ar fi retrocedat ilegal și ar fi creat un prejudiciu de peste trei milioane de lei.

Procurorii susțin că, în perioada 2005 — 2010, Tudorița Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu, Marian Dobre și fostul primar comunei Nana Dumitru Budeșteanu (în prezent decedat) au inițiat, constituit și sprijinit un grup infracțional organizat, la care au aderat și ceilalți inculpați, fapte urmate de săvârșirea de infracțiuni care au avut ca rezultat retrocedarea de terenuri prin eludarea dispozițiilor legale în materie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button