UPDATE DOSARUL MITĂ LA PSD. Ioan Niculae RĂMÂNE ÎN ÎNCHISOARE

de:
19 feb. 2016
0 Afișari
UPDATE DOSARUL MITĂ LA PSD. Ioan Niculae RĂMÂNE ÎN ÎNCHISOARE

UPDATE DOSARUL MITĂ LA PSD. ‘‘Nu am creat nicio problemă în penitenciar, nu am fost implicat în niciun incident”, a spus Niculae.

Acesta și-a cerut scuze și pentru ieșirea nervoasă de la termenul anterior, când la amânarea pronunțării unei decizii privind eliberarea condiționată a spus ”mai bine mă condamnați pe viață”, scrie Agerpres. 

Tribunalul Dâmbovița decide, vineri, dacă îl va elibera condiționat pe omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD”.

Avocații lui Ioan Niculae au anunțat în sala de judecată că acesta renunță la beneficiul celor 150 de zile obținute ca urmare a scrierii celor cinci lucrări științifice, după ce reprezentantul Parchetului a solicitat amânarea cauzei pentru clarificări privind caracterul științific al lucrărilor scrise de acesta. ”Mai bine mă condamnați pe viață”, a izbucnit Ioan Niculae, în urmă cu o lună, când instanța a amânat cauza, conform agerpres.ro.

DOSARUL MITĂ LA PSD. Totodată, procurorul a solicitat date privind programul de lucru și cel de odihnă din penitenciar și dacă acestea au fost respectate în privința lui Niculae.

DOSARUL MITĂ LA PSD. ”Instanța este îndrituită să aprecieze asupra pertinenței unor solicitări ale Parchetului. În ce ne privește, în condițiile în care petentul condamnat Niculae Ioan renunță la a i se mai lua în calcul beneficiul zilelor câștigate ca urmare a lucrărilor științifice elaborate, nu se mai justifica sub nicio formă amânarea cauzei pentru motivele invocate de Parchet, respectiv adrese către edituri sau Consiliul național de apreciere asupra calității de lucrare științifică a lucrărilor elaborate. Este o tergiversare a judecării contestației dusă deja peste termenul care se împlinea și fracția executată zi la zi, în condițiile în care condamnatul avea zile câștigate ca urmare a activității muncilor prestate (…), era fracția îndeplinită, celelalte elemente erau la superlativ în ce privește comportamentul condamnatului”, a declarat Anca Ion, avocatul lui Ioan Niculae.

Cookies