Dosarul „MITĂ LA HIDROELECTRICA”: Ioan Mihăilă, în arest la domiciliu

de:
24 apr. 2014
2 Afișari
Dosarul

Judecătorii de la CAB au decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, după ce Ioan Mihăilă a înaintat o cerere în acest sens, scrie mediafax.ro.

Pe durata arestului la domiciliu, Ioan Mihăilă nu are voie să părăsească imobilul în care locuieşte din localitatea Călimăneşti, fără permisiunea organului judiciar. De asemenea, el trebuie să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în 27 februarie, pe Ioan Mihăilă la patru ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită privind vânzarea de energie, decizia nefiind definitivă şi a fost contestată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti. Următorul termen a fost fixat în acest dosar în 16 mai.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Eugen Brădean, fost director de trading la Hidroelectrica. Brădean şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat în 5 decembrie 2013, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la dare şi complicitate la luare de mită. În urma deciziei instanţei, Eugen Brădean a fost pus în libertate.

Cookies