ARHIVA B365

Dosarul „Microsoft”. Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru, în arest la domiciliu

Gabriel Sandu a colaborat cu anchetatorii. Adică fostul ministru al Comunicaţiilor le-a explicat cum se cumpără funcţiile în partid şi în Guvern. Măsura arestului la domiciliu a fost cerută chiar de către procurori, iar DNA a decis să nu o conteste, relatează realitatea.net.

Fostul mistru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a declarat în faţa procurorilor că a acceptat să finanţeze PDL şi acţiunile partidului pentru a-şi atrage sprijin politic. În total, el a cotizat cinci milioane de euro, bani pe care urma să-i recupereze folosindu-se de influenţa funcţiei primite.

„Ştiind că nu dispun de această sumă, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan, persoane interesate în derularea în continuare a contractului Microsoft, mi-au propus să închei contractul în condiţiile impuse de ei cu firma susţinută de Claudiu Florică şi, în contrapartidă, să plătească la partid 2 milioane de euro şi să contribuie la campania prezidenţială cu alte 2 milioane de euro”, se arată în declaraţia lui Gabriel Sandu.

Prin mita luată, Gabriel Sandu a acoperit doar 2,7 milioane de euro din cele 5 milioane date la partid.

Şi Dinu Pescariu, un alt nume care apare în dosarul Microsoft, a scăpat de arest datorită colaborării cu procurorii. Unul dintre martori l-a identificat pe Pescariu la DNA drept intermediarul şpăgii.

„Sumele remise lui Dorin Cocoş au fost în cea mai mare parte remise în numerar, banii fiind retraşi numerar din Elveţia de Pescariu Dinu şi înmânaţi personal de acesta lui Dorin Cocoş. (…) Cred că în privinţa lui Dinu Pescariu se discuta despre o sumă de circa 3.000.000 euro. ” (Sursa: declaraţie martor)

Procurorii DNA susţin că omul de afaceri Dorin Cocoş şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi-au folosit influenţa asupra unor membri ai Guvernului şi asupra lui Gabriel Sandu, pentru a obţine semnarea unor contracte de licenţiere Microsoft cu anumite firme.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button