DOSARUL MEDIAFAX. Adrian Sîrbu află marti dacă va rămâne în arest încă 30 de zile

de:
03 mart. 2015
1 Afișari
DOSARUL MEDIAFAX. Adrian Sîrbu află marti dacă va rămâne în arest încă 30 de zile

DOSARUL MEDIAFAX. Pe 3 februarie, Curtea de Apel Bucureşti l-a arestat preventiv pe Adrian Sîrbu, acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare, scrie adevarul.ro.

Tot atunci, instanţa a decis punerea sub control judiciar a Lilianei Petrovici. În motivarea deciziei, magistraţii au arătat cum se sustrăgea mogulul de la plata taxelor către stat.

Astfel, Adrian Sîrbu, care controla societăţile din grupul Mediafax (SC Mediafax Group SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL) le-ar fi solicitat Lilianei Şerban, Roxanei Dorina Grigoruţă, Eugeniei Bălan, Sorin Dinu, Danielei Reghina Cozac, Rodicăi Crisbasan, Dragoş Chiş, Dianei Atanasiu şi Dragoş Eremia să elaboreze un sistem prin care să se sustragă de la plata către stat a taxelor şi impozitelor.

DOSARUL MEDIAFAX. În acest sens, în schemă ar fi fost interpuse mai multe firme-fantomă, pentru derularea unor operaţiuni comerciale fictive în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor.

DOSARUL MEDIAFAX. În documentul citat, instanţa a mai arătat şi cum banii obţinuţi din evaziune erau folosiţi la plata unor bonusuri consistente. Principalul beneficiar ar fi fost chiar Adrian Sîrbu. „Totodată, sistemul creat nu ar fi avut ca scop doar sustragerea de la plata către bugetul general consolidat al statului a taxelor si impozitelor, ci si utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în scopul plăţii de bonusuri pentru funcţiile de top ale societăţilor si in special pentru inculpatul Sîrbu Adrian”, se arată în decizia de arestare preventivă.

Cookies