Dosarul lui Dan Voiculescu trimis din nou la Tribunalul Bucureşti

de:
06 feb. 2013
0 afișări
Dosarul lui Dan Voiculescu trimis din nou la Tribunalul Bucureşti

În condițiile în care Dan Voiculescu și-a dat demisia din Parlament, Înalta Curte de Casație și Justiție a considerat că nu mai este competentă să judece dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.

Procurorul care instrumentează dosarul lui Voiculescu a spus, în faţa judecătorilor instanţei supreme, că atitudinea acestuia – demisie din parlament, candidatură, urmată de o a doua demisie- este un abuz de drept şi folosirea cu rea credinţă a influenţei sale, informează Realitatea.net.

Istoricul dosarului în care este cercetat Dan Voiculescu, proces cu un prejudiciu cu un prejudiciu de 60 milioane de euro:

  • 4 decembrie 2008. Dosarul ICA, referitor la privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, a fost trimis în judecată la Tribunalul Bucureşti, deoarece, la acea dată, Voiculescu nu avea calitatea de senator.
  • 15 decembrie 2008. Voiculescu este învestit în funcţia de senator.
  • 28 octombrie 2009. Dosarul ajunge la Curtea Supremă şi începe judecarea pe fond.
  • 25 iunie 2012. Voiculescu işi dă demisia din Senat şi dosarul este trimis la Tribunalul Bucureşti.
  • 20 decembrie 2012. Tribunalul Bucureşti a judecat şase termene în care nu a soluţionat dosarul şi decide să trimită dosarul la Curtea Supremă.
  • 11 ianuarie 2013. Dosarul ajunge la Curtea Supremă care dă termen pe 25 aprilie, iar apoi pe 31 ianuarie.
  • 28 ianuarie. Cu trei zile înainte de primul termen, Voiculescu îşi dă din nou demisia, iar dosarul va fi trimis la Tribunalul Bucureşti.

Citiţi şi: Dosarul Dan Voiculescu judecat la Curtea Supremă. Fostul senator acuzat de „abuz de drept”

 

Cookies