ARHIVA B365

Dosarul judecătorilor acuzaţi de corupţie. Insolvența Carrefour, declarată în mod ilegal

Documentele arată şi că unii judecători se fereau de procurori, aveau întâlniri conspirative cu intermediarii şi evitau să dea ochii cu presupuşii mituitori. Alţii însă discutau fără rezerve despre sumele primite atât de ei, cât şi de colegii ajunşi acum în arest, potrivit Digi24. 

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că interes în cauză îl avea şi reprezentanta unei firme de lichidatori judiciari care avea o strânsă legătură cu judecătorul Mircea Moldovan. Magistratul i-ar fi promis celei suspectate de dare de mită că o poate ajuta şi îi poate da „dosare bune”, cu referire la firme mari cu patrimoniu mare, patrimoniul fiind baza pentru calculul onorariului.

În dosarul în care, spune DNA, s-a declarat insolvenţa acestui lanţ de hipermarketuri, respectiva reprezentantă a firmei de lichidatori a fost numită lichidator. Aceasta a angajat-o pe nepoata judecătorului Mircea Moldovan la birou, deşi nu avea pregătire în domeniu. De fapt, ea avea rolul de intermediar între lichidatorul judiciar şi magistrat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button