ARHIVA B365

Dosarul Hexi Pharma. Poliţiştii ridică documente din mai multe spitale din Capitală

Echipe de poliţişti, sub coordonarea Parchetului General, au mers miercuri la Institutul Oncologic, la Spitalul de Arşi, dar şi la Institutul Victor Babeş, au declarat surse judiciare. Potrivit acestora, acţiunea a fost făcută pentru a ridica noi acte, necesare pentru documentarea suspiciunilor din dosarul Hexi Pharma, scrie mediafax.ro

Actele ridicate de la cele trei unităţi spitaliceşti vor fi depuse la dosarul în care compania Hexi Pharma este urmărită penal. Verificările vin după ce marţi Parchetul General a anunţat că au fost deja dispuse două expertize asupra produselor biocide de la Hexi Pharma.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea a două constatări tehnico-ştiinţifice asupra produselor Hexi Pharma”, se transmite într-un comunicat de presă al parchetului.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată, arată primele teste oficiale anunţate de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, acesta precizând că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

Până la acest moment, în dosarul de la Parchetul General a fost pusă sub urmărire penală compania Hexi Pharma pentru „participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button