ARHIVA B365

Dosarul Gala Bute: Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, a fost reținut

Cornel Resmeriţă a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 17.30, fiind însoţit de anchetatori, care l-au ridicat de la locuinţa sa din Lupeni, judeţul Hunedoara, scrie mediafax.ro.

La DNA au mai fost aduşi, cu mandat, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în mandatul acesteia la Ministerul Dezvoltării, şi omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA. Surse judiciare au precizat că Adrian Gărdean este naşul lui Ion Bîrcină, finul judecătorul de la Curtea Constituţională Toni Greblă, ultimii doi urmăriţi penal într-un alt dosar.

Procurorii DNA au cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea. Procurorii DNA au cerut aviz şi pentru începerea urmăririi penale a senatorului Ion Ariton, dar cererea a fost respinsă de Senat din motive tehnice. Acuzaţiile care i se aduc Elenei Udrea sunt de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 8,1 milioane lei, fonduri publice care ar fi fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege. Procurorii DNA au descins, luni dimineaţă, în Bucureşti şi alte 4 judeţe, la mai multe adrese, pentru a efectua cercetări în dosarul „Gala Bute”. Descinderile au loc şi la domiciliul lui Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button