DOSARUL ELODIA: Cristian Cioacă va fi cercetat în libertate

de:
29 nov. 2012
0 Afișari
DOSARUL ELODIA: Cristian Cioacă va fi cercetat în libertate

Tribunalul Capitalei a respins, miercuri seara, cererea de arestare preventivă a poliţiştului Cristian Cioacă, principalul suspect în uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dată dispărută din luna septembrie 2007.

În urma deciziei instanţei, Cristian Cioacă a declarat râzând reporterilor că s-au spus multe despre el şi că îl aşteaptă un copil acasă.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost pus sub acuzare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută din august 2007, procurororii Parchetului instanţei supreme urmând să ceară arestarea lui preventivă pentru omor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX avocata acestuia, Maria Vasii.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost dus, miercuri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi anunţat că s-a pus în mişcare acţiunea penală în cazul lui, pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu.

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în 29 august 2007, a fost declarată moartă, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov.

Cioacă, poliţist la Piteşti

Poliţistul Cristian Cioacă, acuzat de procurori că în 2007 şi-ar fi ucis soţia, după care i-ar fi profanat cadavrul, lucrează de la începutul anului 2008 în cadrul Poliţiei Municipale Piteşti, unde timp de patru ani a răspuns la telefoane şi a direcţionat echipajele de ordine publică la evenimente, informează MEDIAFAX.

Cristian Cioacă, adus în cătușe la Parchet
Scandalul izbucnit o dată cu dispariţia avocatei Elodia Ghinescu l-a avut, timp ce cinci ani, în centrul atenţiei pe Cristian Cioacă, acuzat încă de început de procurorul Marius Iacob, care s-a ocupat iniţial de caz, că se face vinovat de uciderea soţiei sale.

Marius Iacob spunea atunci că, după ce a ucis-o din gelozie, poliţistul Cristian Cioacă a tăiat trupul Elodiei Ghinescu în trei bucăţi şi le-a transportat în portbagajul maşinii până în locul în care le-a ascuns.

În 2007, Cristian Cioacă activa ca ofiţer în cadrul Biroului de Ordine Publică al Secţiei 2 Poliţie din Braşov. Cioacă a fost tot timpul principalul suspect în cazul uciderii Elodiei Ghinescu, ulterior fiind acuzat de violarea corespondenţei avocatei, după ce i-ar fi spart adresa de email şi de furt între soţi, acuzaţie formulată de mama femeii, care a susţinut că Cioacă a luat lucrurile Elodiei după dispariţia acesteia.

Cristian Cioacă, ACHITAT în procesul privind furtul între soţi
În urma acestor acuzaţii, poliţistul Cristian Cioacă a fost pus la dispoziţie şi i s-a retras arma. Apoi, Cioacă a fost transferat la Poliţia Municipiului Piteşti, unde, fiind pus la dispoziţie, a fost ţinut pe o funcţie de execuţie şi cât mai departe de lucrul cu publicul.

Oficiali din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că Cioacă a fost încadrat la Poliţia Municipală Piteşti la începutul anului 2008, iar din data de 2 februarie, acesta era ajutor al ofiţerului de serviciu, postură din care răspundea la telefon şi făcea legătura, pe interior, în birourile instituţiei.

Tot din postura de dispecer, Cristian Cioacă direcţiona echipajele de ordine publică la adresele unde aveau loc incidente şi era tulburată liniştea publică.

În plus, Cioacă era trimis să ia de la poartă persoanele din afara unităţii, care veneau fie pentru audienţe, fie erau invitate la audieri în diferite dosare.

Cristian Cioacă a fost ridicat miercuri de la locuinţa sa din Piteşti şi dus la Parchetul instanţei supreme.

Cookies