DOSARUL DIASPORA. Cererea DNA pentru urmărirea penală a lui Titus Corlăţean, discutată la Senat

de:
17 mai 2016
0 Afișari
DOSARUL DIASPORA. Cererea DNA pentru urmărirea penală a lui Titus Corlăţean, discutată la Senat

UPDATE Conducerea Senatului nu s-a putut reuni, marţi, pentru a discuta solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de începere a urmăririi penale în cazul lui Titus Corlţean, în dosarul Diaspora, pentru că nu a existat cvorum de lucru. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că a convocat o nouă şedinţă lunea viitoare.

Andrei Alexandru, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, a anunţat luni că ordinea de zi a şedinţei conducerii Camerei superioare a Parlamentului, programată marţi, pentru ora 10.30, cuprinde mai multe subiecte, printre care şi cel referitor la Corlăţean.

Solicitarea Justiţiei privind începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a ajuns luni la Senat.

În astfel de situaţii procedura prevede întrunirea Biroului permanent, care dă un termen Comisiei juridice să întocmească un raport pe baza referatului DNA.

Ulterior, plenul Senatului se pronunţă prin vot asupra raportului Comisiei juridice.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul „Vot Diaspora 2014”.

Potrivit DNA, Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Către Senatul României au fost trimise 19 volume din dosar, pentru a susţine cererea de începere a urmăririi penale.

Cookies