Traian Băsescu, cercetat penal pentru insultă și furt în dosarul „Țigancă împuțită”

de:
25 mai 2015
3 Afișari
Traian Băsescu, cercetat penal pentru insultă și furt în dosarul

Judecatorii au confirmat redeschiderea urmaririi penale pentru furt, furt calificat si insulta pe numele lui Traian Basescu, cu privire la faptul ca fostul sef al statului a folosit, in 2007, apelativul „tiganca imputita” la adresa unei jurnaliste si i-a luat acesteia telefonul mobil, informeaza Hotnews.ro.

Judecatoria Sectorului 1 a constatat, luni, ca ordonanta emisa de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) de redeschidere a urmaririi penale este legala si temeinica.

Decizia magistratilor este definitiva, motiv pentru care procurorii PICCJ pot relua cercetarile in acest caz.

Luna aceasta, aceeasi instanta a dispus redeschiderea urmaririi penale si in dosarul „Casa din Mihaileanu”, ancheta ce vizeaza modul in care fostul sef al statului a obtinut, in perioada in care era primar, casa din strada Mihaileanu din Capitala, Traian Basescu urmand sa fie cercetat pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii,

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis, in 23 mai 2007, sa-l sanctioneze pe presedintele Traian Basescu cu avertisment, stabilind, cu unanimitate de voturi, ca utilizarea expresiei „tiganca imputita” de catre fostul sef al statului la adresa jurnalistei Andreea Pana de la Antena 1 este o discriminare.

Fostul presedinte a contestat atunci decizia CNCD la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), insa, in noiembrie 2007, instanta a respins contestatia ca neintemeiata. Ulterior, Traian Basescu a atacat cu recurs hotararea la instanta suprema.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, in 15 mai 2008, recursul lui Basescu, considerand insa ca sintagma cu care s-a adresat fostul sef al statului unui reporter TV este discriminatorie.

Cookies