ARHIVA B365

Listele de semnături pentru Alexandru Nazare, ridicate de DNA. Reacţia candidatului şi a PNL UPDATE

UPDATE Într-o postare pe Facebook, Alexandru Nazare spune că nu are nimic d eascuns în faţa procurorilor DNA. 

„Actiunea DNA nu este un caz singular in Capitala, asa cum a anuntat public si institutia judiciara. Aceeasi institutie a anuntat public ca aceasta ancheta nu vizeaza persoane.

Astept cu calm concluzia anchetatorilor, care au raspuns cu promptitudine unei sesizari a unui ONG, facute in urma cu 30 de zile.

Nu am nimic de ascuns! Toata activitatea mea publica se desfasoara in conditii de deplina transparenta si cu respectarea legislatiei in vigoare.

Multumesc DNA pentru reactia prompta si corecta de a informa opinia publica in legatura cu aceasta ancheta care, in mod evident, urma sa fie folosita tendentios de catre adversarii mei politici de la PSD.”, a scris Nazare.

De asemenea, PNL a reacţionat şi spune că nu sunt responsabili candidaţii pentru semnăturile de pe listele de susţinători.

„Referitor la actiunea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de verificare a listelor de semnaturi pentru sustinerea candidaturilor, PNL Bucuresti considera acest demers ca fiind normal avand in vedere sesizarile venite din partea societatii civile.

Mai mult, PNL Bucuresti sustine ca aceasta actiune ar trebui extinsa si la dosarele celorlalti candidati, de la celelalte partide sau independenti, inscrisi in cursa electorala din Bucuresti.

Mentionam ca niciunuia dintre candidatii PNL din Bucuresti nu ii revine vreo responsabilitate in ceea ce priveste intocmirea listelor de semnaturi pentru sustinerea candidaturilor depuse la Birourile Electorale de circumscriptii.

Indiferent de culoarea politica a candidatilor, institutiile statului trebuie sa vegheze la respectarea legii si la buna desfasurare a alegerilor locale.”, a precizat PNL într-un comunicat. 

Acţiunea a avut loc în cadrul unui dosar deschis în urma unei sesizări, au spus, pentru News.ro, surse judiciare, care au precizat că în această cauză nu a fost începută urmărirea penală pe numele niciunei persoane.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Preşedintele Biroului Electoral Sector 1 a confirmat faptul că DNA a ridicat dosarul de candidat al lui Nazare, precum şi listele cu semnături pentru acesta. 

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Alexandru Nazare, candidat PNL la Primăria Sectorului 1, a fost acuzat recent  de PSD că a dat mită electorală sub formă de mâncare şi bani unor alegători. Poliţia Locală l-a prins în flagrant pe aspirantul la fotoliul de primar al Sectorului 1.  

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. „În ziua de 12.05.2016, în jurul orelor 20:00, Alexandru Nazare candidatul PNL pentru funcţia de primar al Sectorului 1, însoţit de Mihai Voicu, preşedintele PNL Sector 1, s-au întâlnit cu un grup de peste 70 de persoane în Str. Betonierei, sector 1.

În aceste împrejurări, reprezentanţii PNL au distribuit mâncare, băutură şi bani cetăţenilor convocaţi, încălcând grav prevederile legii electorale.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Sesizarea a venit din partea Poliţiei Locale, probate cu declaraţii de martori, fotografii de la faţa locului şi înregistrări video”, anunţă un comunicat al PSD. 

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Poliţa locală a sesizat Biroul Electoral, care a decis trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 pentru cercetări în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor de către Partidul Naţional Liberal şi candidatul acestuia, Alexandru Nazare.

La începutul lunii mai, procurorii DNA au ridicat acte de la Biroul Electoral al Sectorului 5 în legătură cu candidatura lui Marian Vanghelie la primărie şi cu modalitatea în care au fost strânse semnăturile.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Alexandru Nazare s-a împrumutat la bancă pentru campania electorală la Sectorul 1

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, deputatul Alexandru Nazare, a declarat că a făcut un credit de 90.000 de lei pentru a-şi finanţa campania electorală, afirmând că schimbarea legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale este binevenită. Detalii, aici. 

Dialog halucinant la Realitatea TV, pe seama sloganului de campanie a lui Alexandru Nazare (PNL)

Recent, Denise Rifai – moderator Realitatea Tv și Alexandru Nazare, candidatul PNL la Primăria Sector 1, au avut un dialog halucinant la TV. 

„Sloganul dumnului Nazare spune așa: tu cu mine suntem 1. Domnule Nazare, ce slogan este acesta? Cum adică: tu cu mine suntem 1 sau eu cu dumneavoastră suntem 1? Eu înțeleg că sunteți necăsătorit, dar totuși… chiar așa, cu tot sectorul sau cum? Pe rând, la grup, separat?”, a spus Denise Rifai.
„Mă bucur că sloganul suscită interesul publicului. Esența întregului program se referă la un parteneriat cu locuitorii Sectorului 1”, a comentat Alexandru Nazare. 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button