Dosarul Colectiv. Piedone este dispus să facă muncă în folosul comunității dacă primește o pedeapsă cu suspendare

13 mai 2021
163 Afișari
Dosarul Colectiv. Piedone este dispus să facă muncă în folosul comunității dacă primește o pedeapsă cu suspendare

Piedone este dispus să facă muncă în folosul comunității dacă magistrații de la Curtea de Apel vor decide pedepse cu suspendare în dosarul Colectiv. Miercuri a avut loc un nou termen în acest proces, judecătorii anunțând pentru luna iunie pronunțarea.

Piedone este dispus să facă muncă în folosul comunității. Miercuri a avut loc la Curtea de Apel București un nou termen în dosarul Colectiv, cel în care Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, fost edil la Sectorul 4 pe vremea tragediei din clubul bucureștean, a fost condamnat, în primă instanță, la o pedeapsă de 8 ani şi 6 luni de închisoare.

Judecătorii au decis miercuri, pe 12 mai, în procesul Colectiv, să amâne pentru un nou termen discuțiile despre schimbarea încadrării infracțiunii săvârșite de Cristian Popescu Piedone.

Instanța i-a întrebat însă pe inculpații prezenți în sală dacă, în cazul în care primesc pedepse cu suspendare, sunt de acord să execute muncă în folosul comunității, informează Libertatea.

Piedone este dispus să facă muncă în folosul comunității

Toți au spus că da, inclusiv Piedone, care a deschis lista celor înscriși la microfon. Procesul se apropie de final, președinta completului anunțând că în zilele de 14, 15 și 16 iunie vor fi dezbaterile finale și apoi va urma pronunțarea.

În timpul audierilor, unul dintre avocații părților civile i-a cerut lui Piedone să spună dacă în acel local, cu 80 de locuri pe scaune, se puteau organiza concerte.

„Cu siguranță, pe locurile de pe scaune puteau să aducă o mandolină, să le cânte clienților”, a răspuns Piedone.

Piedone a adăugat că nu știe dacă în Colectiv se putea desfășura doar activitatea de bar sau și altele, pentru că nu știe ce coduri CAEN aveau.

”Știu numărul soției mele, nu codurile CAEN, am aparat de specialitate pentru asta”, a declarat Piedone.

Procurorul DNA a cerut ca Piedone să spună dacă în seara tragediei, când a ajuns acolo, nu s-a întrebat cum de a autorizat un club cu o singură ieșire.

Piedone spune că nu el trebuia să verifice avizul PSI

„Nu sunt vizionar, ca să știu ce autorizez, dacă are o ușă sau o fereastră. Eu știam că autorizez un bar, iar la mapă nu era nicio schiță”, a declarat Piedone.

„În seara tragediei, am ajuns la eveniment în maxim 15 minute de la producerea nenorocirii și am stat în obiectiv peste 12 ore, până dimineața, când am dat și acea declarație. Am trecut atunci prin toate stările posibile: emoții, presiune puternică. Pe fondul lor am dat acea declarație și asa am zis că acordul de funcționare a Clubului Colectiv însumează inclusiv acordul PSI. Am retractat acea declarație ulterior, când mi-am dat demisia ca primar”, a declarat Cristian Popescu Piedone în fața judecătorilor.

De asemenea, fostul edil al Sectorului 4 a mai spus că nu el trebuia să verifice dacă clubul Colectiv avea sau nu autorizație și aviz PSI.

„Când am dat acea declarație presei, eram într-o presiune foarte mare și greșeala mea este că nu am verificat atunci dosarul agentului economic. Eram foarte emoționat”, a mai precizat acesta.

Cookies