ARHIVA B365

Dosarul Codruţ Marta. Diana Nemeş, cercetată în AREST la domiciliu

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt cei care vor lua decizia definitivă în cazul Dianei Nemeş.

Până la judecarea unei eventuale contestaţii a procurorilor, Diana Nemeş rămâne în arest preventiv.

În 15 mai, Diana Nemeş, arestată preventiv după extrădarea din SUA, a fost adusă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată în acest dosar şi pentru a fi anunţată că faptele de care este acuzată au fost schimbate, în baza prevederilor din noul Cod penal.

Surse judiciare au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că procurorii urmau să îi aducă la cunoştinţă o schimbare de încadrare juridică, respectiv că nu o vor mai cerceta pentru fapta de aderare la un grup infracţional organizat, prevăzută de Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, ci pentru aceeaşi faptă prevăzută în noul Cod penal. Diana Nemeş este cercetată şi pentru complicitate la evaziune fiscală.

Diana Nemeş a fost extrădată din SUA în 7 mai, Curtea de Apel Bucureşti confirmând, în aceeaşi zi, mandatul de arestare preventivă emis pe numele acesteia în iulie 2012. Aceasta a contestat decizia şi a cerut instanţei supreme, în 9 mai, să fie eliberată, pe motiv că este însărcinată în luna a opta şi că nu s-a sustras urmăririi penale, însă solicitarea a fost respinsă.

Soţul Dianei Nemeş, Radu Nemeş, cercetat în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de Sorin Blejnar şi de Codruţ Marta, ar urma să fie adus din SUA, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Radu Nemeş a fost arestat de autorităţile judiciare din SUA, în baza cererii de extrădare transmisă, prin intermediul Biroului Interpol din cadrul Poliţiei Române, în localitatea Yelm, statul american Washington. Poliţiştii au pus joi în executare mandatul de arestare emis pe numele lui Radu Nemeş.

Potrivit surselor citate, după ce va fi adus în ţară, Radu Nemeş va fi dus direct la Curtea de Apel Bucureşti, în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi, care să confirme mandatul de arestare în lipsă emis pe numele acestuia în iulie 2012.

Sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button