DOSARUL BICA 2: Fosta şefă ANRP Crinuţa Dumitrean, inculpată în dosar, e ÎNSĂRCINATĂ

de:
15 sept. 2015
0 afișări
DOSARUL BICA 2: Fosta şefă ANRP Crinuţa Dumitrean, inculpată în dosar, e ÎNSĂRCINATĂ

Crinuța Dumitrean este însărcinată. Avocata ei a declarat că Dumitrean a mai pierdut o sarcină de două ori şi, din acest, motiv, nu s-a prezentat la proces și nici nu ar vrea să se prezinte în următoarele patru luni, informează  evz.ro.

Crinuța Dumitrean a condus ANRP doi ani, din octombrie 2009 până-n octombrie 2011. A fost promovată de PDL Bistrița-Năsăud, condus de Ioan Oltean, pentru șefia ANRP. 

Crinuța Dumitrean a lucrat cinci ani în mediul privat din România și SUA, la Distrigaz Bistrița, apoi a fost consilier negociator Ministerul Integrării Europene din 2003, în guvernarea lui Adrian Năstase. În 2006, în timpul guvernării lui Călin Popescu Tăriceanu a ajuns director la Agenția de Plăți și Intervenția în Agricultură (APIA), iar în 2009, în guvernarea lui Emil Boc a ajuns vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, la Institutul Național de Administrație din MAI.

Când conducea ANRP, Crinuța Dumitrean a făcut parte din comisia care a stabilit despăgubirile pentru omul de afaceri Stelian Gheorghe, zis „Stelu”, care, împreună cu alți doi oameni de afaceri, ar fi primit despăgubiri umflate cu 62 de milioane de euro. Într-un raport al Curții de Conturi din 2013, Crinuța Dumitrean susținea cu privire la despăgubirile pentru „Stelu” că „expertul evaluator contractant își asumă întrega răspundere conform contractului de prestări servicii încheiat”.

Cookies