ARHIVA B365

Dosarul „Academia Infractorilor”. Membrii grupării, condamnați la peste 60 de ani de închisoare

Tribunalul Bucureşti a pronunţat pe 29 aprilie o decizie, în primă instanţă, pentru nouă inculpaţi din dosarul „Academia Infractorilor”, acuzaţi de DIICOT de numeroase fapte cu violenţă, scrie Mediafax.

Potrivit hotărârii, cei nouă au primit pedepse, cumulate, de peste 60 de ani de închisoare. Adrian Botez, zis „Ţîţă”, considerat de procurori liderul grupării, a fost condamnat la o pedeapsă totală de 30 de ani de închisoare, fiind cumulată aici şi o pedeapsă primită în urmă cu mai mulţi ani de la Tribunalul Bacău.

„În baza art. 2 alin. 3 Cod penal raportat la art. 60 alin. 1 Cod penal condamnă, în final, inculpatul MARIN BOTEZ ADRIAN la pedeapsa de 30 (treizeci) ani închisoare, cuantum redus la maximul general al pedepsei închisorii în conformitate cu dispoziţiile legale menţionate. Pedeapsa se execută în regim penitenciar în conformitate cu prevederile art. 60 Cod penal”, se arată în decizia instanţei.

Pe lângă Adrian Botez, au mai fost condamnate alte opt personae, una dintre ele cu suspendare.

Alexandra Gheorghiu, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, Florin Pădureanu, a luat trei ani şi 11 luni de închisoare, Florin Diţă, patru ani şi două luni de închisoare, Cătălin Ispas, patru ani şi cinci luni, Constantin Mihai, patru ani şi cinci luni, Petre Munteanu a primit patru ani şi cinci luni de închisoare, Petre Movilă, patru ani şi şapte luni de închisoare iar Cosmin Rusu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

În dosarul „Academia Infractorilor”, pentru alte opt persoane, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să disjungă cauza.

„Disjunge cauza cu privire la inculpaţii Popa (fost Purice) Vasilică, Savu Florin Mircea, Niţă Andreea Ioana, Chirilă-Ilinca Gabriela, Gliga Adolf, Bostan Constantin Gheorghiţă, Martiniuc Mihail Alexandru, Chindea Petruţ Adrian şi Ursu Laurenţiu Dorel şi, în integralitate, acţiunea civilă şi dispune înregistrarea dosarului nou format la registratura penală a Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală. Fixează termen de judecată la data de 6 mai 2016, complet C8, ora 08,30”, se arată în decizie.

Liderul grupării „Academia Infractorilor”, Adrian Botez, şi 17 locotenenţi ai acestuia, organizaţi pe criterii militare, au fost trimişi în judecată, pentru 27 de tâlhării comise în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca, în octombrie 2015.

DIICOT a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti, pentru constituire sau aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, instigare şi complicitate la tâlhărie calificată, instigare la furt calificat, favorizarea făptuitorului şi tăinuire.

În cursul urmăririi penale s-au administrat probatorii care au demonstrat legătura între 29 de infracţiuni, dintre care 27 de tâlhărie sau tentative de tâlhărie, comise în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca, alte două fiind infracţiuni de furt calificat comise în Andora şi Marea Britanie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button