Dosarul „Abuzuri la SNSPA” | Alfred Bulai rămâne încă 30 de zile de arest la domiciliu. Surse: Studenți care îl reclamau erau sfătuiți să renunțe, că profesorul „are relații”

02 oct. 2024
243 afișări
Dosarul
Dosarul "Abuzuri la SNSPA" | Alfred Bulai rămâne încă 30 de zile de arest la domiciliu. Surse: Studenți care îl reclamau erau sfătuiți să renunțe, că profesorul "are relații". Sursa foto: Agerpres

Fostul profesor SNSPA, Alfred Bulai, a primit încă 30 de zile de arest preventiv. Totodată, instanța nu i-a permis sociologului să își părăsească locuința pentru a merge la un control medical.

Sociologului nu i s-a permis să ia legătura cu fosta secretară de la SNSPA

Judecătoria Sectorului 1 a admis marți cererea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru Alfred Bulai. Sociologul este acuzat de procurori că a hărțuit sexual studente.

Totodată, instanța nu a fost de acord ca Alfred Bulai să își părăsească locuința pentru a merge la un control medical și nici să ia legătura cu fosta sa secretară de la SNSPA, potrivit Agerpres.

Admite propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 referitor la inculpatul Bulai Alfred. Dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 05.10.2024 până la data de 03.11.2024, inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de părăsire a imobilului pentru a se deplasa la control medical. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de modificare a măsurii arestului la domiciliu, în sensul de a i se permite să comunice cu martora Benga Corina-Ioana.

Decizia instanței nu este definitivă, mai precizează sursa citată.

Bulai se află în arest la domiciliu din data de 5 septembrie 2024. La începutul lunii septembrie, sociologul ar fi făcut infarct în arestul preventiv și a fost transportat la spital.

La data de 4 septembrie 2024, Alfred Bulai a fost reținut de procurori din cadrul Primăriei Sectorului 1, în ancheta pentru abuzuri sexuale demarată după ce a fost publicată investigația jurnaliștilor Snoop.

Fostul profesor de la SNSPA este cercetat de procurori pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală asupra unor foste studente de la SNSPA.

Citește și:

Un formular de reclamație la adresa lui Bulai a dispărut misterios

Sursele Gândul spun că, Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice, le-ar fi spus studenților care s-au plâns de comportamentul lui Bulai să nu meargă mai departe dacă nu au probe și nu vor să depună reclamații, pentru că sociologul „are relații” și „protecție”.

Una dintre studentele audiate ca martor le-a spus anchetatorilor că, în luna martie a anului 2023, a sesizat Ligii Studenților din SNSPA, printr-un formular online, faptele de abuz sexual care ar fi fost comise de Alfred Bulai, care atunci era profesor universitar la Facultatea de Științe Politice din SNSPA.

Tânăra a precizat că, în luna iulie 2024, când în presă au apărut dezvăluiri ale unor foste și actuale studente despre posibilele abuzuri sexuale ale lui Alfred Bulai, a vrut să acceseze din nou acel formular completat în urmă cu un an și patru luni, care era asociat contului de mail folosit pentru completare. Atunci a avut surpriza să constate că formularul cu faptele sesizate de ea fusese șters.

Totdată, se impune precizarea faptului că, în aceeași perioadă, numitul Bulai Alfred, vizat de aceste sesizări, ocupa funcția de Director al Departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, fiind astfel pus în poziția conflictului de interese constând în aceea de a verifica sesizările ce îl vizau”, a explicat martora, în fața anchetatorilor, potrivit sursei citate.

Un protest a avut loc ieri la SNSPA

Un protest turcoaz a avut loc marți, 1 octombrie, înaintea festivității de deschidere a noului an universitar, la SNSPA.

Organizați sub numele de FAU – Fără Abuzatori în Universități, în urma abuzurilor sexuale comise de sociologul Alfred Bulai, studenții au cerut conducerii universității sesiuni anuale de instruire pe tema hărțuirii sexuale pentru personalul didactic și nedidactic, dar și pentru studenți, elaborarea unui ghid de intervenție și prevenire a hărțuirii sexuale, dar și sprijin pentru victimele abuzurilor.

Aceștia au adus cu ei pancarte, au avut scandări tematice și au făcut un manifest al grupului de inițiativă.

Citește mai multe despre protest AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies