Dosare penale şi amenzi de 13.000 lei pentru 3 firme care făceau evaziune fiscală cu alcool şi tutun

de:
11 aug. 2014
1 Afișari
Dosare penale şi amenzi de 13.000 lei pentru 3 firme care făceau evaziune fiscală cu alcool şi tutun

Acţiunea poliţiştilor Capitalei din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor – Sector 3, a avut drept scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală, în domeniul unităţilor de alimentaţie publică şi în pieţele agroalimentare de pe raza de competență.

În urma controalelor efectuate, au fost indisponibilizate aproximativ 3.000 ţigarete, 42 litri de băuturi alcoolice, în valoare totală de circa 2.600 de lei.

Totodată, au fost întocmite trei dosare penale şi au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.000 de lei.

Poliţiştii Capitalei continuă cercetările, faţă de reprezentanţii a trei dintre societăţile comerciale controlate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Exemple:

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială, poliţiştii au constatat că administratorul şi un asociat al acestuia nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru o parte din marfa comercializată ( aproximativ 1.300 ţigarete, în valoare de 850 lei), fapt pentru care aceasta a fost indisponibilizată.

Totodată, aceştia ofereau spre vânzare 740 de ţigarete fără timbru legal; Administratorul societăţii a fost sancţionat cu suma de 5.000 de lei, ţigaretele fiind confiscate. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

La un punct de lucru al altei societăţi verificate, poliţiştii au depistat o femeie, în calitate de lucrător comercial, care nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru marfa comercializată, respectiv ţigarete şi băuturi alcoolice în valoare de aproximativ 600 de lei, acestea fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 3.000 de lei. Totodată, s-a constatat că societatea înregistrează întârzieri mai mari de 30 de zile la plata taxelor şi impozitelor cu reţinere la sursă, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cookies