Dosare penale pentru suporteri, după meciul Rapid – Dinamo

de:
04 mart. 2013
1 Afișari
Dosare penale pentru suporteri, după meciul Rapid - Dinamo

În timpul meciului dintre Rapid şi Dinamo, Jandarmeria Capitalei a constatat mai multe abateri de la prevederile legale în vigoare, săvârşite de către clubul organizator, de firma de pază şi de către unii dintre suporteri.

Şase suporteri participanţi la meciul Rapid – Dinamo s-au ales cu dosare penale pentru că au aruncat cu petarde. Aceştia riscă închisoare de la 2 la 5 ani şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la 1 la 3 ani.

Alte şase persoane au primit amenzi în valoare totală de 2.000 de lei pentru provocare şi participare la scandal în locuri publice.

Clubul Rapid a primit o amendă în valoare de 40.000 lei pentru că trebuia „să interzică amplasarea bannerelor sau a altor mijloace de publicitate vizuală pe gardul care delimitează suprafaţa de joc de tribună sau în orice alte locuri care împiedică fie buna vizibilitate a jocului de către spectatori, fie asigurarea unei intervenţii oportune, în caz de necesitate” şi „să nu permită accesul persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea la asemenea genuri de manifestări, al persoanelor care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire”.

Nici firma de pază nu a scăpat de sancţiune, aceasta fiind amendată cu 1.000 de lei, pentru „nerespectarea măsurilor stabilite de unitatea de jandarmi competentă teritorial cu ocazia aprobării planului de acţiune”.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor sportive Jandarmeria Capitalei le recomandă tuturor suporterilor să respecte prevederile legales şi atrage atenţia că nu va tolera niciun fel de acţiuni sau comportamente care să pericliteze siguranţa spectatorilor.

Cookies