Dosare penale pentru protestul de la metrou. Ministrul Transporturilor semnalează 7 infracțiuni. Amenzi de 125.000 lei

26 mart. 2021
169 Afișari
Dosare penale pentru protestul de la metrou. Ministrul Transporturilor semnalează 7 infracțiuni. Amenzi de 125.000 lei

Dosare penale pentru protestul de la metrou. Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, a sesizat DNA, oficialii Metrorex s-au adresat DIICOT, iar Parchetul Sectorului 4 s-a autosesizat în privința protestului de la metrou  de vineri.

Dosare penale pentru protestul de la metrou. Protestul de la metrou de vineri dimineața a deschis deja trei dosare penale pentru mai multe infracțiuni.

Primul care a anunțat o plângere penală a fost Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, care a depus plângerea la DNA, semnalând șapte infracțiuni.

” Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni:

+ zădărnicirea combaterii bolilor

+ abuz în serviciu

+ trafic de influență

+ folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane

+ folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite

+ șantaj

+ infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate

Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare.

Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției.

Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului.

Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a scris, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Un al doilea dosar penal a fost deschis după ce Metrorex a sesizat DIICOT, iar un al treilea după ce Parchetul Sectorului 4 s-a autosesizat pentru greva ilegală de la metrou.

Totodată, Jandarmeria a anunțat că, pentru moment, au fost aplicate 23 de amenzi, în valoare de 125.000 lei.

Cookies