DOSAR TROFEUL CALITĂŢII. Fostul şef al ISC, Adrian Grăjdan, 3 ani de închisoare cu suspendare

de:
22 feb. 2016
4 afișări
DOSAR TROFEUL CALITĂŢII. Fostul şef al ISC, Adrian Grăjdan, 3 ani de închisoare cu suspendare

DOSAR TROFEUL CALITĂŢII. Potrivit DNA, in 22 mai 2012, Balaban Grajdan, in calitate de inspector general al ISC, a emis catre Inalta Curte de Casatie si Justitie o adresa prin care inspectoratul contesta existenta prejudiciului in dosarul „Trofeul calitatii”, in care erau judecati Adrian Nastase, Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Bogdan Popovici, Marina Popovici si Vasile Mihai Cristian.

DOSAR TROFEUL CALITĂŢII. „Inculpatul a emis aceasta adresa la numai doua zile de la numirea sa in functie si inainte de preluarea efectiva a atributiilor specifice functiei de inspector general ISC. De asemenea, documentul a fost emis cu incalcarea dispozitiilor legale, a normelor interne privind circuitul documentelor si intr-un sens contrar intereselor legitime ale ISC. Mai mult, inculpatul Balaban Grajdan a premeditat savarsirea infractiunii, deoarece primele ordine emise de acesta in calitatea sa de inspector general al ISC vizau exclusiv facilitarea transmiterii catre instanta a acestei adrese prin care ii favoriza pe inculpatii judecati de instanta suprema. Conform documentului semnat de inculpat, in cauza penala respectiva, ISC nu ar fi inregistrat nici un prejudiciu financiar-contabil si nu s-ar fi putut constitui parte civila in procesul penal, invocand in sprijinul afirmatiilor facute, printre altele, un Raport al Curtii de Conturi pentru anul 2004 care nu exista”, sustin procurorii.

DOSAR TROFEUL CALITĂŢII. In dosarul „Trofeul calitatii”, prin sentinta penala din 30 ianuarie 2012, ICCJ ii obligase pe Adrian Nastase, Paula Irina Jianu, Diana Gasparovici, Bogdan si Mariana Popovici la plata in solidar cu SC Eurografica SRL a peste 3,3 milioane lei despagubiri civile catre ISC si pe Paula Irina Jianu, Diana Gasparovici, Mariana si Bogdan Popovici, Vasile Mihai Cristian – la plata in solidar a peste 3,1 milioane lei cu titlu de despagubiri civile.

Sursa: Hotnews

Cookies