ARHIVA B365

DOSAR SORIN OPRESCU. Edilul suspendat al Capitalei, interceptat chiar în biroul de la Primărie

Întâlnirile şi discuţiile lui Oprescu erau urmărite de anchetatori de cinci luni de zile. Procurorii au depus în dosar date complexe despre înregistrări.

Primarul Sorin Oprescu se afla în vizorul anchetatorilor încă din luna aprilie 2015. Aşa au aflat anchetatorii că în fiecare lună, edilul Oprescu se întâlnea cu fostul său şofer şi cu Bogdan Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei, potrivit stiripesurse.ro.

CITEȘTE ȘI: Cum și-a falsificat SORIN OPRESCU dosarul de profesor universitar

Întâlnirile dintre cei trei erau stabilite în biroul lui Sorin Oprescu de la sediul Primăriei Capitalei, dar aveau loc seara, în vila edilului de la Ciolpani.

Tot la Primăria Capitalei au mai fost interceptate discuţii în care Sorin Oprescu explica unor terţe persoane de ce este bine ca Bogdan Popa să fie director la Cimitire: „Doamnă, hai să ne înțelegem, eu pe ăsta îl vreau liber și sănătos. Mi-a făcut treabă la Mogoșoaia, l-am pus acolo să-mi facă treabă și la … Cimitire. Vă mulțumesc frumos. Vă mulțumesc, dacă puteți să îl … apărați, să nu ajungă alții la cine știe ce alte alte concluzii […]”.

De asemenea, potrivit unor noi stenograme în dosarul lui SORIN OPRESCU, o parte din mita primită de primarul general urma să ajungă la o persoană de la Curtea de Conturi, instituție însărcinată cu verificarea modului în care se cheltuiau banii de la bugetul local. Vezi detalii AICI

Sorin Oprescu se află de două săptămâni în arest Poliției Capitalei, fiind cercetat pentru luare de mită.

CITEȘTE ȘI: Bucureştenii l-ar vota pe Oprescu dacă s-ar dovedi că e nevinovat. Cine are şanse mari la Capitală

Pe 7 septembrie, magistrații Tribunalului București au admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Sorin Oprescu, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Măsura a fost contestată la Curtea de Apel București, care pe 14 septembrie a confirmat decizia primei instanțe. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button