Dosar penal în cazul morții pilotului bucureștean Adrian Cernea

21 iun. 2021
86 Afișari
Dosar penal în cazul morții pilotului bucureștean Adrian Cernea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că a fost deschis dosar penal în cazul morții pilotului bucureștean Adrian Cernea, decedat sâmbătă la un concurs de off road.

Dosar penal în cazul morții pilotului bucureștean Adrian Cernea. Lucian Bode, Ministrul de Interne, a precizat că un dosarul penal pentru ucidere din culpă în urma decesului pilotului Adrian Cernea a fost deschis și a declarat că nu înţelege de ce organizatorii nu au oprit concursul, deşi existau avertizări ale meteorologilor şi hidrologilor.

„Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidrometeorologică este una severă”, a declarat , conform News.ro, Lucian Bode, în videoconferinţa cu prefecţii de duminică.

Ministrul de Interne a îndemnat autorităţile să anuleze evenimentele, în zonele în care există avertizări hidrometeorologice.

„În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidrometeorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol. Îndemn autorităţile din zonele unde sunt programate evenimente publice, în perioada următoare, să urmărească prognozele meteorologice şi împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate, oportunitatea de desfăşurare a acestor evenimente, astfel încât siguranţa persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm vieţile oamenilor, mai bine amânăm aceste evenimente”, a declarat Bode.

Organizatorii spun că aveau toate avizele

Potrivit organizatorilor, echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme. Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road. Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.

Concursul de off road în care şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Cernea avea toate avizele necesare, piloţii fiind informaţi despre avertizările meteo emise în ziua respectivă, anunţă Prefectura judeţului Bacău. În prezent, se derulează o anchetă pentru a se stabili împrejurările exacte ale accidentului, aceasta fiind sprijinită de reprezentanţii Prefecturii.

Conform unui comunicat de presă transmis, duminică, de Prefectura Bacău, „organizatorii au luat toate avizele de la instituţiile în drept”.

Cookies