Dosar penal după tragedia de la Victor Babeș. Nicușor Dan, prima reacție după incident: au decedat în condiţii neclare trei pacienţi

12 apr. 2021
233 Afișari
Dosar penal după tragedia de la Victor Babeș. Nicușor Dan, prima reacție după incident: au decedat în condiţii neclare trei pacienţi

Nicuşor Dan a avut, luni, după tragedia de la Victor Babeș, o reacție importantă, anunțând că au decedat în condiţii neclare trei pacienţi. Mai mult, edilul spune că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3. Poliția nu a întârziat să vină cu o reacție.

 

Primarul Capitalei anunţă că trei pacienţi de la Spitalul Victor Babeş au ddcedat ”în condiţii neclare” luni seară şi că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situaţie.

”În această seară, din nefericire, au decedat în condiţii neclare trei pacienţi de la Spitalul Victor Babeş din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieţi omeneşti au fost pierdute. Prezint condoleanţe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi”, scrie Nicuşor Dan pe Facevook.

Primarul Capitalei anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situaţie, fiindcă vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi.

”Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, precizează Nicuşor Dan, adăugând că va reveni cu detalii.

Decesul pacienţilor, anchetat de poliţişti şi procurori

Decesul celor trei pacienţi din unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti este anchetat de poliţişti şi procurori. Trupurile celor trei pacienţi vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală.

”Astăzi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unităţii de parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienţi, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din sectorul 3”, a transmis, luni seară, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul.

”Trupurile neînsufleţite urmează a fi ridicate şi transportate la INML în vederea efectuării necropsiei”, a mai precizat Poliţia Capitalei.

Trei pacienţi au murit, luni seară, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Cinci pacienţi au fost transferaţi.

Ce spune Ministerul Sănătății

”Ministerul Sănătaţii a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, că trei pacienţi şi-au pierdut viaţa la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaţionalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Naţional Victor Babeş (PMB / ASSMB). Din primele informaţii transmise Centrului Operativ Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, defecţiunea a avut loc la instalaţia de oxigen a unităţii mobile”, a transmis, luni seară, MInisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că cinci pacienţi au fost transferaţi rapid: unul într-o altă secţie din spitalul Victor Babeş şi ceilalţi patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătaţii a fost la faţa locului şi s-a informat despre starea pacienţilor şi asupra cauzelor incidentului.
ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit unor surse medicale, trei pacienţi în stare gravă, internaţi în unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, au murit, după o pană de oxigen.

Alţi cinci pacienţi care erau internaţi în unitatea mobilă au fost transferaţi la alte spitale.

 

Cookies