DOSAR PENAL, după scurgerea de informaţii din DOSARUL #COLECTIV

de:
26 apr. 2016
0 Afișari
DOSAR PENAL, după scurgerea de informaţii din DOSARUL #COLECTIV

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunțat, marți, că l-a sesizat pe procurorul șef al Secției care instrumentează cazul Colectiv pentru constituirea unui dosar penal în cauză deoarece, a susținut el, ”s-a săvârșit infracțiunea de compromitere a intereselor Justiției”.

„Din păcate (…) a apărut în media un draft al rechizitoriului, de fapt, sincer, nu este nici măcar un draft, este un document de lucru al procurorilor. Mie îmi pare foarte rău că a apărut acel document în presă, este ceva inacceptabil, fapt pentru care vreau să vă aduc la cunoștință că în cursul zilei de ieri am sesizat-o în scris pe doamna procuror-șef Secție, doamna Camelia Sutiman, pentru constituirea unui dosar penal în această cauză pentru că, din punctul meu de vedere, s-a săvârșit infracțiunea de compromitere a intereselor Justiției”, a spus Licu.

El a anunțat că dosarul Colectiv va fi trimis în judecată în circa o săptămână, procurorii lucrează la rechizitoriu, iar media va fi anunțată când documentul va fi finalizat.

„Nu este posibil să apară asemenea documente în media, cu tot respectul pentru informarea publică, cu atât mai mult cu cât este mai mult o dezinformare publică, acel document fiind efectiv un document de lucru al procurorilor”, a mai spus Licu.

RECHIZITORIU. Patron Colectiv: „Știam că buretele de pe stâlpii de susținere și tavan era ignifugat”

Alin Anastasescu, unul dintre patronii de la Clubul Colectiv, le-a declarat procurorilor că știa de la constructor că buretele aplicat pe stâlpii de susținere și pe tavan era ignifugat. Informația apare în draftul de rechizitoriu, finalizat de procurorii de la Parchetul General. Documentul include, de altfel, și declarațiile celorlalți doi patroni. 

Conform agerpres.ro, Anastasescu a declarat totodată că, la un moment dat, acel burete a fost spălat cu detergent. Ștefan Andras Suto însă, proprietarul firmei Luxory Media SRL care a efectuat lucrările de renovare la clubul Colectiv, susține că patronii clubului sunt cei care au optat pentru folosirea de materiale mai ieftine neignifuge, respectiv plăci din poliuretan debitat drept neignifugate.

Procurorii de la Parchetul General au finalizat ancheta în dosarul Colectiv, urmând ca în scurt timp cei trei patroni ai clubului să fie trimiși în judecată.

În draftul de rechizitoriu se află și declarațiile celor trei patroni de la Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu. În declarațiile date anchetatorilor, cei trei explică împrejurările în care au fost realizate amenajările în interiorul clubului Colectiv, cum s-a efectuat antifonarea cu un burete a stâlpilor de susținere și a tavanului și cine a luat decizia de a amplasa containerul la intrare. Detalii, aici. 

Cookies